Ζητούν τη σύμπραξη της NASA, για το τέρας του Λοχ Νες

Από εκείνη την πρώτη αποστολή το 1934, που βαφτίστηκε «Watchers of the Monster», έχουν αναφερθεί χιλιάδες θεάσεις του περιβόητου “τέρατος”, στον επίσημο κατάλογο του Λοχ Νες.

Τη συνδρομή της NASA, καθώς και επιστημόνων και Πανεπιστημίων ζήτησε το Κέντρο Λοχ Νες στη Σκωτία, καθώς ξεκινά μια νέα έρευνα για το διάσημο τέρας με το όνομα Nessie, της ομώνυμης λίμνης.

Πέρυσι, το πρόσφατα ανανεωμένο Κέντρο του Λοχ Νες συνεργάστηκε με την Loch Ness Exploration (LNE), μια ανεξάρτητη, εθελοντική ερευνητική ομάδα, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές, που συμμετείχαν είτε αυτοπροσώπως, είτε ακόμη και διαδικτυακά στην έρευνα, στα νερά της λίμνης.

Εκεί, με τη χρήση υδροφώνων ολοκληρώθηκε, η μεγαλύτερη εδώ και μισό αιώνα έρευνα στο Λοχ Νες, με τη σύλληψη δυνατών υποβρύχιων θορύβων και δειγμάτων ύπαρξης του τέρατος.

Η νέα έρευνα θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαϊου, έως τις 2 Ιουνίου, κατά την 90ή επέτειο της πρώτης οργανωμένης αναζήτησης του τέρατος, από τον σερ Έντουαρντ Μάουντεν. Εθελοντές θα στρατολογούνται, για να παρακολουθήσουν την επιφάνεια του Λοχ Νες, αφού προηγουμένως ενημερωθούν τι να ψάξουν και πώς να το καταγράψουν. Όσοι δεν καταφέρουν να φθάσουν στα υψίπεδα της Σκωτίας, θα μπορούν να μετάσχουν παρακολουθώντας τις κάμερες, που θα αναμεταδίδουν ζωντανά εικόνες, μέσω του ιστότοπου, Visit Inverness Loch Ness.

Leave a Comment