Πάσχα στο ορεινό Χαλίκι Τρικάλων

Το Χαλίκι είναι χωριό του νομού Τρικάλων και αποτελεί έναν από τους παλιότερους και πιο ορεινούς οικισμούς τόσο της Θεσσαλίας, όσο και της χώρας, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων.

Το Χαλίκι απέχει 97 περίπου από τα Τρίκαλα και μόλις 23 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο. Υπάγεται στο δήμο Μετεώρων από το 2011, ενώ παλαιότερα ανήκε, στην Κοινότητα Ασπροποτάμου.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο όρος Λάκμος, μια από τις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας. Το τοπίο της περιοχής είναι καθηλωτικό, με πλούσια βλάστηση και πολλά έλατα. Η τοποθεσία ενδείκνυται για ορειβασία και ορεινή ποδηλασία.

Επιδοθείτε σε πεζοπορία και ορειβασία στο Περιστέρι (Όρος Λάκμος) και θαυμάστε την δρακολίμνη στην τοποθεσία Βερλίγκα, στους πρόποδες του Όρους Λάκμος. Κολυμπήστε στο ποτάμι και απολαύστε μια βόλτα με το ποδήλατό σας σε δασικούς δρόμους με θέα λιβάδια, ψηλά βουνά και όμορφα δάση.

Γεφύρι Αγίου Γεωργίου Ασπροποτάμου

Περίφημα μνημεία αρχιτεκτονικής είναι οι λιθόκτιστες εκκλησίες του χωριού, όπως ο Προφήτης Ηλίας, αλλά και κάποια από τα παλιά σπίτια, που έχουν διατηρήσει το παραδοσιακό τους στοιχείο.

Προφήτης Ηλίας

Leave a Comment