Μιλάνο: Συζητείται η απαγόρευση πίτσας, παγωτού και ποτού μετά τα μεσάνυχτα

Μετά τα αλλεπάλληλα παράπονα για ηχορύπανση και αυξημένη κίνηση, οι Αρχές του Μιλάνου σχεδιάζουν να απαγορεύσουν την πώληση παγωτού και πίτσας, αργά το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στην απαγόρευση όλων των φαγητών που παίρνουν τουρίστες και ντόπιοι από έξω, συμπεριλαμβανομένης της πίτσας και των ποτών, μετά τις 12.30 π.μ. τις καθημερινές και τη 1.30 π.μ. τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Η απαγόρευση θα ισχύσει σε 12 συνοικίες του Μιλάνου, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών συνοικιών Brera και Ticinese, καθώς και των Darsena, Lazzaretto, Corso Como και των δημοφιλών περιοχών νυχτερινής διασκέδασης Arco della Pace και Navigli.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, επιδιώκουμε μια ισορροπία μεταξύ της κοινωνικότητας και της ψυχαγωγίας, της ηρεμίας και της υγείας των κατοίκων και της ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας των εμπόρων και των επιχειρηματιών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική πόλη προσπαθεί να απαγορεύσει το παγωτό, αργά τη νύχτα. Ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει το 2013, χωρίς επιτυχία. Οι πολίτες έχουν προθεσμία μέχρι τις αρχές Μαΐου για να ασκήσουν έφεση και να προτείνουν αλλαγές, στο νέο προτεινόμενο νόμο.

Leave a Comment