Κακοκαιρία “Λέανδρος”˸ Εικόνες από τη χιονισμένη Ελλάδα

Όπως όλα δείχνουν ο “Λέανδρος” ήρθε για να μείνει και από χθες το βράδυ διανύουμε το ισχυρότερο κύμα του, με χιονοπτώσεις σε αρκετά μέρη της χώρας, ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

Από σήμερα το βράδυ θα έχουμε νέα επιδείνωση, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως αύριο Κυριακή, θα επικρατήσει ολικός παγετός. Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατά τις μετακινήσεις τους. Τη Δευτέρα η κατάσταση θα επιδεινωθεί πάλι και αυτό θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα περίπου της εβδομάδας.

Αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκονται στο δρόμο, με την κακοκαιρία να δυσκολεύει κατά πολύ τη διαβίωσή τους, γι’ αυτό και ο Δήμος Αθηναίων έχει μεριμνήσει, ανοίγοντας δομές φιλοξενίας, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκονται κάπου ζεστά, κατά τη διάρκεια επέλασης της κακοκαιρίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν και εθελοντικές ομάδες. Το ίδιο έχουν πράξει και άλλοι μεγάλοι Δήμοι της χώρας, ενώ σπουδαίες είναι από πλευράς των πολιτών και οι ενέργειες για τα αδέσποτα ζώα, που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη και κίνδυνο. Η ατομική ευθύνη και επαγρύπνηση είναι πάντοτε σωτήρια σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ας δούμε εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας

Πάρνηθα
Λάρισα
Βασιλίτσα Γρεβενών
Κεντρική Ελλάδα
Τρίκαλα
Θεσσαλονίκη

Leave a Comment