Αιφνίδια επίσκεψη Χάφταρ στην Αθήνα

Αιφνίδια επίσκεψη πραγματοποίησε ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, σήμερα το βράδυ 16-01, στην Αθήνα, λίγο πριν την κρίσιμη διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο Χάφταρ θα συναντηθεί την Παρασκευή, 17.01.2020, τόσο με τον υπουργό των Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όσο και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο ο Έλληνας ΥΠΕΞ τον συνάντησε ήδη το βράδυ της Πέμπτης, 16.01.2020, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Νίκος Δένδιας τον περίμενε στην είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν ιδιωτική, διήρκεσε μόλις 10 λεπτά και είχε κοινωνικό περιεχόμενο, ως μια υποδοχή του Χάφταρ στην χώρα μας.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι. Αύριο το μεσημέρι ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, θα πραγματοποιηθεί στις 10:30.

Φρούριο το κέντρο της Αθήνας

Για την επίσκεψη του Λίβυου ηγέτη, που θα παραμείνει και την Παρασκευή στη χώρα μας, κινητοποιήθηκαν ενδεικτικά άνδρες της αντιτρομοκρατικής, της ομάδας Δίας, η Τροχαία και άνδρες της ΟΠΚΕ.

Leave a Comment