Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στην Καρδίτσα για την αποτίμηση της κατάστασης – Είχε προηγηθεί επιστολή του Σωτήρη Παπαγεωργίου στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπνιξε τη Θεσσαλία και κυρίως το νομό Καρδίτσας και το Δήμο Μουζακίου, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής μετέβη σήμερα στην περιοχή για καταγραφή των ζημιών και την ανάδειξη του ζητήματος στο κοινοβούλιο. Είχε προηγηθεί η επιστολή του Σωτήρη Παπαγεωργίου -υποψήφιο βουλευτή του νομού Καρδίτσας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής- στην Πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, στην οποία εισηγούνταν την άμεση σύσταση του κλιμακίου.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν εκτός από τα τοπικά στελέχη, από εμπειρογνώμονες του τομέα πολιτικής προστασίας του ΚΙΝΑΛ και τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη. Μετά την ενημέρωση από το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, και τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Νούσιο, συναντήθηκαν με τους φορείς κάνοντας αυτοψία δειγματοληπτικά σε επιχειρήσεις της πόλης. Εκτός από τον αστικό ιστό, το βάρος έπεσε και στις καταστροφές των αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων, κάποιες από τις οποίες επισκέφτηκε το κλιμάκιο. 

Η επιστολή του Σωτήρη Παπαγεωργίου προς την κ. Φώφη Γεννηματά˸

Δυστυχώς, οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος στην Καρδίτσα σήμερα, είναι πέρα για πέρα αποκαρδιωτικές. Ο νομός μας μετράει τις πληγές του, πληγές που αφορούν ανθρώπινες ζωές, κατεστραμμένες περιουσίες και ανθρώπους σε απόγνωση. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι σαφέστατα ανεκτίμητη και πριν απ όλα οφείλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθούμε να έχει αίσια έκβαση τόσο η επιχείρηση ανεύρεσης των αγνοουμένων όσο και αυτή του απεγκλωβισμού των αποκλεισμένων.

Οι συνθήκες επιβάλλουν εκτός από τα ευχολόγια, την ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας και την αμέριστη συνδρομή της ώστε να αποκατασταθούν οι ανυπολόγιστες ζημιές που αφορούν τόσο στις οικίες των πλημμυροπαθών όσο και σε αυτές των αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων. Τέλος, ειδική μέριμνα οφείλει να λάβει η πολιτεία και για τις επιχειρήσεις του αστικού ιστού, οι οποίες είναι κυριολεκτικά διαλυμένες από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Για τους παραπάνω λόγους, λαμβάνω την πρωτοβουλία και ζητώ τη δημιουργία κλιμακίου το οποίο με τη διενέργεια αυτοψίας θα εκτιμήσει το εύρος των ζημιών και θα αναλάβει να αναδείξει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο  το μέγεθος του προβλήματος.

Το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής στη Χαρίλαου Τρικούπη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, ζητώντας άμεσα τη λήψη μέτρων για την αποζημίωση των πληγέντων Καρδιτσιωτών. 

Δυστυχώς και πάλι θρηνούμε ανθρώπινες ζωές από την κακοκαιρία. Συλλυπητήρια στις οικογένειες τους. Ελπίζουμε να έχουμε καλά νέα για τους αγνοούμενους.

Στην Καρδίτσα και σε άλλες περιοχές έχουμε τεράστιες καταστροφές και ανθρώπους σε απόγνωση.

Άμεσα τώρα επιβάλλεται η πολιτεία να σταθεί δίπλα τους. Να κηρύξει κατάσταση έκτακτου ανάγκης, να επιταχύνει για την αποτίμηση και την κάλυψη των ζημιών.

Πράξεις και όχι λόγια. Για τα υπόλοιπα θα έρθει η ώρα των ευθυνών.

Την περιοχή θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αποτίμηση των καταστροφών και τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σοβαρότατες ζημιές.

Leave a Comment