Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τις πυρκαγιές της Αυστραλίας

Τις τελευταίες ημέρες, η Αυστραλία φλέγεται από ασταμάτητες φωτιές, οι οποίες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο (υπολογίζονται γύρω στο μισό δισεκατομμύριο τα νεκρά ζώα), ενώ μέσα στα θύματα είναι και πολλοί άνθρωποι, με περίπου 20 νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους.

Μπροστά σε αυτή την τεράστια καταστροφή, η βασίλισσα Ελισάβετ στέλνει το δικό της μήνυμα υποστήριξης και συμπόνιας, στο λαό της Αυστραλίας:

«Λυπήθηκα βαθύτατα όταν πληροφορήθηκα για τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές συνέπειές τους, σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας», ανέφερε η 93χρονη βασίλισσα. «Ο πρίγκιπας Φίλιππος κι εγώ, σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για όλους τους Αυστραλούς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», συμπλήρωσε.

Το μήνυμα της βασίλισσας απευθύνεται στον πρόεδρο της χώρας, τους κατοίκους και τους κυβερνήτες της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ.

Οι καιρικές συνθήκες στην Αυστραλία επιδεινώνονται συνεχώς ραγδαία, με τελευταίο δυσάρεστο γεγονός, την ένωση πολλών πύρινων μετώπων.

Από Σκαμπαρδώνη Μαρία

Leave a Comment