Ρωσία˸ Ανακοινώθηκαν τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας στο διάστημα

Την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στο Διεθνή Διαστημικό  Σταθμό.

Η επικρατέστερη ημερομηνία αναχώρησης της αποστολής για το διάστημα -προκειμένου να φέρει σε πέρας τα απαιτητικά ομολογουμένως γυρίσματα- είναι η 5η Οκτωβρίου 2021 από το κοσμοδρόμιο ΜπαÏκονούρ, το μεγαλύτερο αλλά και παλαιότερο διαστημικό κέντρο του κόσμου.

Πρωταγωνίστρια, σκηνοθέτης και άλλοι συντελεστές της πρωτότυπης αυτής παραγωγής έχουν βρεθεί κι έχουν “ριχτεί με τα μούτρα” στη δουλειά, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες του μακρινού μας διαστήματος.

Μάλλον πρόκειται για ένα δράμα που θα φέρει τον τίτλο “Πρόκληση”, ωστόσο δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής περαιτέρω πληροφορίες.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει από το ρωσικό κανάλι “Ένα”, από τα πλέον δημοφιλέστερα της χώρας, το οποίο θα είναι και υπεύθυνο για το στήσιμο και την παραγωγή της ταινίας. Στόχος φυσικά είναι η πρωτοτυπία αυτή να αποτελέσει προνόμιο της Ρωσίας, αφού θα είναι η πρώτη χώρα που θα υλοποιήσει κάτι τέτοιο.

Στο μέλλον βέβαια όπως όλα δείχνουν, η επίσκεψη στο διάστημα για γύρισμα ταινίας ή και για άλλους λόγους, θα αποτελεί ρουτίνα. Προς το παρόν όμως, αναμένουμε να δούμε αν το αποτέλεσμα, θα είναι εφάμιλλο της καινοτομίας.

Leave a Comment