Υπερψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος, για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Υπερψηφίστηκε σήμερα Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, το νομοσχέδιο που προέβλεπε τη σύναψη γάμου, μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Μετά από πολλές συζητήσεις, αλλά και ένα διήμερο τοποθετήσεων στη Βουλή που “άναψαν” φωτιά, αντιπαραθέσεις και αρκετές διαφωνίες, οι 300 βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν και να αποφασίσουν. Από τη διαδικασία βέβαια απείχαν, 46 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 176 υπέρ και 76 κατά. Ψήφησαν συνολικά, 254 βουλευτές. Δύο βουλευτές ψήφισαν «παρών». Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ κατά του τάχθηκαν η Ελληνική Λύση, η Νίκη, οι Σπαρτιάτες και το ΚΚΕ.

Με το νέο νόμο, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας και εισηγητής του νομοσχεδίου Άκης Σκέρτσος, «εισήχθη η ισότητα στον πολιτικό γάμο, δηλαδή πρόσβαση στο θεσμό του πολιτικού γάμου για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού».

Ο νέος νόμος «προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες, ομόφυλων ζευγαριών». Αντιθέτως, δεν επεκτείνουμε το δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και την παρένθετη μητρότητα, στα ζευγάρια ανδρών».

Leave a Comment