Πέθανε ο πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι

Το θάνατό του ανακοίνωσε η Ρωσία, αναφέροντας, πως πέθανε στη φυλακή, όπου εξέτιε την ποινή του.

Ο 47χρονος Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στη σωφρονιστική αποικία στην Αυτόνομη Περιφέρεια Yamalo-Nenets, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Παρασκευή το περιφερειακό τμήμα της Ομοσπονδιακής, Σωφρονιστικής Υπηρεσίας.

«Στις 16 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στη σωφρονιστική αποικία Νο. 3, ο κατάδικος Αλεξέι Ναβάλνι ένιωσε αδιαθεσία έπειτα από μια βόλτα, σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Οι γιατροί από το ίδρυμα έφτασαν αμέσως και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης. Έγιναν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης, αλλά δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα. Οι γιατροί της Επείγουσας Επιχείρησης επιβεβαίωσαν τον θάνατο του καταδικασθέντα Αλεξέι Ναβάλνι. Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ωστόσο, τα αίτια του θανάτου του διερευνώνται, με τα σενάρια να είναι πολλά και να εμπλέκουν και το Ρώσο πρόεδρο. Ο Ναβάλνι ήταν δικηγόρος, πολιτικός, ακτιβιστής που πρωτοστατούσε σε υποθέσεις έρευνας, πολιτικής διαφθοράς. Έχει μάλιστα “πολεμήσει” πολλές φορές τον Βλαντιμίρ Πούτιν, γι’ αυτό και η ανάμειξή του, δε θεωρείται απίθανη.

Leave a Comment