Συνέδριο ΠΑΣΟΚ ˸ Η Φώφη Γεννηματά στο τιμόνι της ηγεσίας, έως το 2021

Η Φώφη Γεννηματά παραμένει στο τιμόνι της ηγεσίας του κόμματος, έως το 2021. Το συνέδριο –εξπρές που έγινε μεταξύ απογεύματος Σαββάτου και απογεύματος Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ,επιβεβαίωσε ότι παραμένει κυρίαρχη, μιας και ο Νίκος Ανδρουλάκης “έκανε πίσω” προς το παρόν από τη διεκδίκηση της ηγεσίας, παραμένοντας στο ρόλο του ως Ευρωβουλευτής, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος έθεσε ζήτημα αλλαγής ηγεσίας, αλλά χωρίς να δείχνει κάποια διάθεση να “παίξει ο ίδιος”, το ρόλο του διεκδικητή.

Με την πρόταση αυτή της κυρίας Γεννηματά συμφώνησαν παλιά και νέα στελέχη, λαμβάνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία. Να θυμίσουμε πως η θητεία της Φώφης Γεννηματά έληγε φέτος, μιας και είχε εκλεγεί το 2015. Η ίδια πρόβαλε το επιχείρημα ότι δε μπορεί να υπάρξει δυαρχία, να είναι δηλαδή άλλος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ κι άλλος αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ, για λόγους ομαλής πολιτικής λειτουργίας και εξαιτίας της οικονομικής χρεοκοπίας. Ουσιαστικά όμως η άποψή της ήταν μονόδρομος, καθώς δεν υπάρχει ισχυρό ρεύμα αμφισβήτησής της, παρά το γεγονός ότι οι χειρισμοί της την τελευταία διετία, αλλά και η μέτρια εκλογική επίδοση του Ιουλίου, δέχονται έντονη κριτική και αμφισβήτηση.

“Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο, προοδευτικό και ρεαλιστικό αφήγημα”

Η δήλωση του Σωτήρη Παπαγεωργίου, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, του Κινήματος Αλλαγής˸

“Ολοκληρώθηκε το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με βασικό πολιτικό αποτέλεσμα, την κομβική και αδιαπραγμάτευτη σχέση του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής δε μπορεί να υπάρξει χωρίς το κεφάλαιο που λέγεται ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να υπάρξει μόνο του, χωρίς το Κίνημα Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας του νέου φορέα και το Κίνημα Αλλαγής εμπνεόμενο από την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, τις αρχές και τις αξίες του, καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ένας διάττοντας αστέρας, αλλά η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του μέλλοντος. Ολοκληρώνοντας λοιπόν το Συνέδριό μας, η παράταξή μας πρέπει να βγει ενωμένη και αποφασισμένη, ξεπερνώντας το θυμικό και δημιουργώντας ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, πολιτικό, αφήγημα”.

Leave a Comment