Δήλωση του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, για την επέτειο του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Σαν σήμερα πριν 38 χρόνια, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό περίπου 48%,  έναντι της Νέας Δημοκρατίας, που συγκέντρωσε γύρω στο 36%. Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ τότε ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και αντίπαλός του ο Γεώργιος Ράλλης. Σε εκείνες τις εκλογές μόνο 3 κόμματα κατάφεραν να μπούνε στη Βουλή, με τρίτο το ΚΚΕ, το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό 10,93%. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που το ΠΑ.ΣΟ.Κ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, με βασικά συνθήματα “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, εδώ και τώρα αλλαγή”.

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, με αφορμή την επέτειο του κόμματός του, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Πριν 38 χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ξεκίνησε να κάνει πράξη το όραμα της αλλαγής. Με όρους μέλλοντος, διαμόρφωσε τη σύγχρονη Ελλάδα, μια Ελλάδα ισχυρότερη με αυτοπεποίθηση, με δικαιότερη κοινωνία, με αλληλεγγύη για όσους το είχαν ανάγκη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981, ανέτρεψε συνήθειες, ανέτρεψε φόβους, θεμελίωσε στην πράξη τη λαϊκή κυριαρχία. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση και οι κρατικές δομές λειτούργησαν υπέρ των πολλών και όχι των λίγων .Γι’ αυτό ακριβώς η 18η Οκτωβρίου, δεν είναι ημέρα μνήμης, είναι ημέρα σύμβολο και οδηγός. Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία.

Από Γιαννέλου Μαρία

Leave a Comment