Εκεχερία προς όφελος Ερντογάν μέχρι στιγμής

Στην παύση του πολέμου με τη Βόρεια Συρία και συμφωνία με τις ΗΠΑ, αποφάσισε να προβεί ο Ερντογάν, με την προϋπόθεση να αποχωρήσει από την ασφαλή ζώνη, η τρομοκρατική οργάνωση  YPG.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δώσει προθεσμία 120 ωρών, για την απομάκρυνση της οργάνωσης YPG από την ασφαλή ζώνη, διαφορετικά θα συνεχίσει τις επιδρομές, με μεγαλύτερο ζήλο. Σύμφωνα βέβαια με καταγγελίες των Κούρδων, σήμερα Παρασκευή, μετά την απόφαση εκεχειρίας, οι Τούρκοι συνέχισαν τις επιδρομές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άμαχοι στο χωριό Μπαμπ Αλ Χάιρ. Αυτά εξέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από την άλλη, ο Ερντογάν αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και κάνει λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης, δέχθηκε να συναντήσει στο Σότσι και  τον Βλαντιμίρ Πούτιν την ερχόμενη Τρίτη, για να συζητήσουν τις ανησυχίες της Ρωσίας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Ο Ερντογάν μίλησε και για την επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς την, πολιτικά και διπλωματικά αγενή.

Από Γιαννέλου Μαρία

Leave a Comment