Αναστάσιος Νικολαΐδης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές η ουσιαστική εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας

Κύριε Νικολαΐδη, ο πρόεδρος του κόμματός σας κ. Νίκος Ανδρουλάκης, έλαβε την πρωτοβουλία να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, για την υπόθεση των Τεμπών. Μια πρωτοβουλία που είχε θετική ανταπόκριση, από την πλειοψηφία  των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Απαραίτητη ή «προεκλογική» κίνηση;

Εκ του αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, δικαιώθηκε για την πρωτοβουλία κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, γεγονός που αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα της αντιπολίτευσης και ένα ύψιστο μέσο, κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Πρωθυπουργός οδήγησε σε παραίτηση, δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του. Παράλληλα, αποδείχτηκε ότι οι κατηγορίες προς το ΠΑΣΟΚ για σχέσεις διαπλοκής με επιχειρηματικά συμφέροντα ήταν εντελώς αβάσιμες και ο πυρήνας της διαφθοράς, βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, κατέστη σαφές πως υπάρχει μια στιβαρή και υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ασκεί τεκμηριωμένη κριτική στην κυβέρνηση και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μπορούν άμεσα να δώσουν λύση, στα οξυμένα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Όσον αφορά το βασικό γεγονός που μας οδήγησε στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, δεν λάβαμε απαντήσεις, αλλά συνεχίζεται από την πλευρά μας η λήψη κάθε αναγκαίας πρωτοβουλίας, για να ριχθεί άπλετο φως. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ποιος ήταν αυτός, που λίγες ώρες μετά την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, χάλκευσε τους επίμαχους διαλόγους και τους διοχέτευσε στη δημοσιότητα, θέλοντας να χειραγωγήσει, την κοινή γνώμη.

Πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ένα νομοσχέδιο για το οποίο σε βάθος χρόνου, το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει σαφείς απόψεις. Εν προκειμένω, είδαμε πως η στάση πολλών στελεχών δεν έχαιρε της ίδιας σαφήνειας, γεγονός, για το οποίο το κόμμα σας έλαβε από πολλούς, αρνητική κριτική. Ποια είναι η δική σας θέση;

Οι θέσεις μας στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν ξεκάθαρες και είναι διατυπωμένες εδώ και χρόνια. Λειτουργώντας με υπευθυνότητα και έχοντας πλήρη συναίσθηση του θεσμικού μας ρόλου, δεν μπορούσαμε να στηρίξουμε το κυβερνητικό νομοσχέδιο, το οποίο ξεπέρασε δια της πλαγίας οδού, το Σύνταγμα της χώρας μας. Από εκεί και πέρα, θεωρούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι θέσεις μας θα δικαιωθούν και δυστυχώς, αυτό θα γίνει εις βάρος των νέων παιδιών, καθώς και της Παιδείας της πατρίδας μας.

Όσον αφορά ευρύτερα για το ΠΑΣΟΚ, τα θεσμικά όργανα του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, συνεδριάζουν πολύ τακτικά, γι’ αυτό υπάρχει ενιαία γραμμή και συντεταγμένα δίνουμε τις μάχες στο Κοινοβούλιο, αλλά και στην κοινωνία.

Στις αρχές Μαρτίου ζητήσατε με παρέμβασή σας, να θεσμοθετηθούν κίνητρα, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα των προσλήψεων σε Παιδεία και Υγεία, σε αποκομμένες και ορεινές περιοχές, όπως ο Νομός σας, ο Νομός Δράμας. Πείτε μας λίγα λόγια.

Σε δυσπρόσιτες, αποκομμένες και ορεινές περιοχές, όπως είναι ο Νομός Δράμας, αλλά και σε τουριστικές και υψηλής επισκεψιμότητας περιοχές, είναι αναγκαίο να θεσμοθετηθούν κίνητρα για γιατρούς, εκπαιδευτικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς. Για παράδειγμα, στο Νοσοκομείο της Δράμας, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός παθολόγων και με «μπαλώματα», αλλά και πρόσκαιρες μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, κρατιέται ανοιχτή, αυτή η κομβικής σημασίας κλινική.

Περιοχές όπως η Δράμα, δεν αποτελούν ελκυστικό τόπο για να έρθουν επιστήμονες, να ζήσουν και να δημιουργήσουν, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και ως εκ τούτου, η πολιτεία πρέπει να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Το ίδιο ισχύει όμως και σε τουριστικές περιοχές, όπου οι κατοικίες είναι δυσεύρετες και τα ενοίκια, σε δυσθεώρητα ύψη. Γι’ αυτό και το κράτος οφείλει να δημιουργήσει κατοικίες, οι οποίες θα διατίθενται με χαμηλό αντίτιμο ή ακόμη και δωρεάν, προκειμένου σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας να υπάρχουν υψηλές παροχές Υγείας και Παιδείας. Επιπλέον, η ενίσχυση των οικονομικών απολαβών θα αποτελούσε έμπρακτη αναγνώριση από πλευράς πολιτείας, της σπουδαιότητας του έργου που επιτελούν όσοι ασχολούνται με τη νεολαία της πατρίδας μας, αλλά και με τους πάσχοντες συμπολίτες μας.

Εν αναμονή των ευρωεκλογών, οι δημοσκοπήσεις δίνουν το ΠΑΣΟΚ άλλοτε στη δεύτερη και άλλοτε στην τρίτη θέση. Λίγη σημασία έχει βέβαιο αυτό, μιας και πολλές φορές έχουμε δει τα δημοσκοπικά νούμερα, να πέφτουν έξω. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι απλά η δεύτερη θέση ή ένα αξιόλογο ποσοστό;

Στόχος μας στο ΠΑΣΟΚ, είναι όχι μόνο να είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές με ένα αξιόλογο ποσοστό, αλλά να λάβουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, ώστε να αποτελέσουμε την εναλλακτική προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης, αυτού του τόπου.

Όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές, με την ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματός μας και την λεπτομερή ανάλυση των θέσεών μας για την Ευρώπη, το ρόλο της χώρας μας και τις σύγχρονες προκλήσεις, θα εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο, αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Απέναντι στο τρίπτυχο της διαφθοράς, της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας, με το οποίο κινείται σε πλήθος θεμάτων η αλαζονική κυβέρνηση της Ν.Δ., εμείς στο ΠΑΣΟΚ στεκόμαστε ως ισχυρό εμπόδιο. Οι προσεχείς ευρωεκλογές θεωρούμε, ότι θα αποτυπώσουν τον νέο συσχετισμό δυνάμεων, στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

Τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ, είχαν θέσει στο παρελθόν στο στόχαστρο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη. Η τοποθέτησή σας;

Για κάθε Έλληνα πολίτη, ανεξαρτήτως θέσης, ισχύει η νομοθεσία.

Συνέντευξη με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο νομό Δράμας, κ. Αναστάσιο Νικολαΐδη

Leave a Comment