Τέξας: Μακελειό σε σχολείο της περιοχής – 21 νεκροί

Άλλο ένα περιστατικό ωμής βίας σημειώθηκε στις ΗΠΑ, συγκλονίζοντας τον πλανήτη .

18χρονος νεαρός εισήλθε στο δημοτικό σχολείο Ρομπ στην επαρχία Ουβάλντε του Τέξας, σκορπίζοντας το θάνατο.

Για την ακρίβεια πυροβόλησε και σκότωσε 19 παιδιά με μέσο όρο ηλικίας, τα 10 έτη. Νεκρές από τα πυρα του δράστη, έπεσαν και δύο δασκάλες του σχολείου.

Ο δράστης λίγη ώρα μετά τη φρικαλέα και ανεξήγητη πράξη του σκοτώθηκε, κατόπιν ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λίγη ώρα μετά την επίθεση προχώρησε σε έκτακτη ανακοίνωση, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της παράνομης οπλοκατοχής, που μαστίζει τη χώρα με τραγικές συνέπειες.

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι ιδιαίτερα συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία έτη και πολλές φορές μάλιστα οι δράστες, είναι ακόμη και ανήλικα παιδιά.

Φυσικά το διαδίκτυο, η ποικιλία των επικίνδυνων παιχνιδιών που απευθύνονται σε εφήβους και η διαταραγμένη προσωπικότητα που μπορεί να χαρακτηρίζει ένα νέο, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες έξαρσης της εγκληματικότητας, σε τέτοιες ηλικίες.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος όπως ήταν το όνομα του μακελάρη γεννήθηκε στη Βόρεια Ντακότα και αποφοίτησε από το σχολείο, όπου έγινε η επίθεση. Λίγες ημέρες πριν την αποτρόπαια πράξη του, είχε αναρτήσει φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram -που πλέον έχει αφαιρεθεί από την πλατφόρμα- φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά, ενώ επιδίωξε συζήτηση με μια άγνωστη, προκειμένου να της αποκαλύψει το “μυστικό” του, όπως χαρακτηριστικά της είπε. Γεγονός που τελικά, δεν έγινε ποτέ. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με έναν πρώην συμμαθητή του, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Ράμος, συχνά δεχόταν χλευασμό για τα ρούχα και την κακή οικονομική του κατάσταση, στο σχολείο.

Η αστυνομία ανέφερε πως δυσκολεύτηκε να ακινητοποιήσει το δράστη, μιας και φορούσε θωράκιση. Άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει πως οι περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές, είναι προσχεδιασμένες.

Βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στο σχολείο

Leave a Comment