Υπουργείο Παιδείας: Τέλος οι φοιτητικές παρατάξεις στα ΑΕΙ

Μέσα από μια σειρά ανακοινώσεων και αποφάσεων σε σχέση με τη λειτουργία των ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε μεταξύ άλλων, πως οι φοιτητικές παρατάξεις λαμβάνουν τέλος, στα ελληνική πανεπιστήμια.

Φυσικά οι φοιτητές θα χαίρουν εκπροσώπησης, μέσω συμβουλίων που θα εκλέγονται από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και δε θα έχει κομματική ταυτότητα.

Αυτό, σε σχέση με την εκπροσώπηση προς τα όργανα του πανεπιστημίου. Αν οι ίδιοι θέλουν να συγκροτήσουν ένα σωματείο, είναι επιτρεπτό.

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ κορυφώθηκε μετά τις φοιτητικές εκλογές της 18ης Μαϊου, όπου ακόμη αναζητούνται νικητές και χαμένοι. Η απόφαση πλέον είναι επιβεβαιωμένη και εκτός απροόπτου, θα τεθεί σε εφαρμογή από το τρέχον, ακαδημαϊκό έτος.

Οι αντιδράσεις ήταν αρκετές, με τους ουδέτερους κομματικά και παραταξιακά σε πανεπιστημιακό τουλάχιστον επίπεδο να συμφωνούν, ενώ τα άτομα που απαρτίζουν τις παρατάξεις, φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένα, κανόνας λόγο, ακόμη και για φίμωση της φωνής και ιδεολογίας των φοιτητών.

Leave a Comment