Πάσχει από καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος

Σοκ και θλίψη στη Βρετανία, μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση του Παλατιού, πως ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος ο Γ’, πάσχει από καρκίνο.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ήταν λιτή, χωρίς λεπτομέρειες για τη μορφή της ασθένειας, αλλά και την ακριβή κατάσταση της υγείας του Καρόλου, ενώ ήρθε λίγες μέρες μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη.

Ωστόσο διευκρινίστηκε, πως ο καρκίνος δεν έχει σχέση με τον προστάτη και πως ήδη ο βασιλιάς, έχει ξεκινήσει θεραπείες. Η ανακοίνωση μάλιστα ανέφερε πως, «ανυπομονεί να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του, το συντομότερο δυνατό».

Ο Κάρολος θα αναστείλει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο, ως αρχηγός του κράτους. Ήδη τον πατέρα του επισκέφθηκε εσπευσμένα ο πρίγκιπας Χάρι, ενώ τα ηνία φαίνεται πως θα αναλάβει το διάστημα αυτό, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Τα πρωτοσέλιδα έχουν πάρει φωτιά, ενώ τα σενάρια της αντικατάστασής του σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά, δίνουν και παίρνουν.

Leave a Comment