Κίνα: Σημαντική ανακάλυψη κρανίου, αλλάζει τα δεδομένα

Σε μια σπάνια και σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες στην περιοχή Hualongdong της Κίνας, όπου βρέθηκε κρανίο το οποίο δεν αντιστοιχεί στο σύγχρονο ανθρώπινο είδος.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Human Evolution, αναφέρει ότι τα απολιθώματα που ερεύνησαν οι επιστήμονες ήταν οστά γνάθου, κρανίου και ποδιού, ενώ αυτό που τους προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι, ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου του που ανέλυσαν, δεν ταιριάζουν με τα γενεαλογικά δεδομένα, τόσο των Νεάτερνταλ, όσο των Ντενίσοβαν, αλλά και του σύγχρονου ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό θεωρούν ότι βρήκαν ένα άγνωστο κρίκο στο γενεαλογικό δέντρο, της ανθρώπινης εξέλιξης.

Το απολιθωμένο σαγόνι και το κρανίο ανήκουν σε ένα παιδί 12 ή 13 ετών και ενώ το πρόσωπό του έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με το σύγχρονο άνθρωπο, τα άκρα, το κάλυμμα του κρανίου και το σαγόνι του, θυμίζουν πρωτόγονα χαρακτηριστικά. Για την ακρίβεια, το πρόσωπο είναι παρόμοια δομημένο με εκείνο της σύγχρονης ανθρώπινης γενεαλογίας, η οποία διαχωρίστηκε από τον Homo erectus πριν από 750.000 χρόνια. Αλλά η έλλειψη πηγουνιού μοιάζει περισσότερο με εκείνη ενός Ντενίσοβαν, ένα εξαφανισμένο είδος αρχαίου ανθρωποειδούς στην Ασία που διαφοροποιήθηκε από τους Νεάντερταλ, πριν από 400.000 χρόνια

Το Πανεπιστήμιο Xi’an Jiaotong της Κίνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Υόρκης του Ηνωμένου Βασιλείου και το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο για την Ανθρώπινη εξέλιξη της Ισπανίας θεωρούν, πως έχουν ανακαλύψει ένα εντελώς νέο είδος ανθρωποειδούς το οποίο λογικά ήταν μια μετεξέλιξη πριν, τη δημιουργία των Ντενίσοβαν.

Η ανακάλυψη έγινε μέχρι πριν λίγα χρόνια, με τις έρευνες να συνεχίζονται, μέχρι τώρα.

Leave a Comment