Θα χρειαστούμε:
5 πιπεριές για γέμισμα (ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε και φυσικά μπορούμε να γεμίσουμε πιπεριές όλων των χρωμάτων, όπως επίσης ντομάτες και κολοκυθάκια)
1 φλιτζάνι πλιγούρι
Φρέσκα μανιτάρια
Άνηθος
Μαϊντανός
2 καρότα
Λίγο ελαιόλαδο
Ζωμός λαχανικών
2 ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Παρασκευή:
Ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία της ετοιμασίας γεμιστών! Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι, τα μανιτάρια, τριμμένο καρότο, τα μυρωδικά μας, το χυμό από τις ντομάτες, αλάτι , πιπέρι, το ζωμό και το πλιγούρι μας. Ανακατεύουμε και βάζουμε κι ένα φλιτζάνι νερό να πάρουν μία βράση, έτσι ώστε να χρειαστεί λιγότερος χρόνος στο φούρνο!
Στη συνέχεια γεμίζουμε τις πιπεριές μας και ψήνουμε για 45′ με 1 ώρα στους 180˚!
Συνοδεύουμε με φέτα ή γιαούρτι!
Από Τερζίδου Δέσποινα (Διατροφολόγος)