Ζωάκια από τις πλημμύρες: Πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει, να υιοθετήσει, να φιλοξενήσει

Όπως ανέφερε ειδική η γραμματέας από το Δημοτικό Καταφύγιο Λάρισας Μάσα Δημοπούλου, σημείωσε ότι «εθελοντές φέρνουν καθημερινά ζώα από όλες τις πληγείσες περιοχές, τόσο αδέσποτα όσο και δεσποζόμενα, που ανήκουν σε οικογένειες. Εξετάζονται κλινικά από τους εθελοντές κτηνιάτρους του τοπικού κτηνιατρικού συλλόγου και παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, αλλά και οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη είναι αναγκαία, συμπεριλαμβανομένου του χειρουργείου».

Από χθες Τρίτη 12/09, ξεκίνησαν οι αναδοχές και οι υιοθεσίες πλημμυροπαθών ζώων, τα οποία φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα εσωτερικά και εξωτερικά και με συμβόλαιο υιοθεσίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το καταφύγιο ή να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με μήνυμα στο prostasiazwwn.natural@gmail.com.

Η κ. Δημοπούλου αναφέρει ότι στη σελίδα της Ειδικής Γραμματείας στο facebook ανεβαίνουν περιστασιακά φωτογραφίες ζώων που μπορούν να βρουν σπίτι, αλλά ετοιμάζεται και μια σελίδα αποκλειστικά γι’ αυτά τα ζώα, όπου είτε στο τηλέφωνο, είτε στο email που θα αναγράφονται, θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται είτε να υιοθετήσει κάποιο ζωάκι, είτε να το φιλοξενήσει, μέχρι να βρεθεί η οικογένειά του ή κάποια νέα οικογένεια.

Στο καταφύγιο έχουν καταφτάσει περισσότερα από 150 σκυλάκια και γατάκια, εκ των οποίων ορισμένα δόθηκαν για υιοθεσία ή βρήκαν την οικογένειά τους, και σήμερα παραμένουν εκεί περίπου 130. «Δίνουμε για φιλοξενία κυρίως σε νέα παιδιά, μικρά ζωάκια, κουταβάκια που κινδυνεύουν από ασθένειες ή υπερήλικα ζώα που έχουν μεγάλη ανάγκη κτηνιατρικής περίθαλψης, καθώς στα σπίτια έχουν καταλληλότερη φροντίδα σε σχέση με τη δομή», εξηγεί η ειδική γραμματέας.

Η ίδια δεν παραλείπει να εξάρει τη συμβολή των εθελοντών στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, τονίζοντας ότι «είναι συγκινητικό ότι γύρω στα 100 άτομα, ως επί το πλείστον νέοι από τη Λάρισα, είναι εδώ δίπλα μας 24 ώρες το 24ωρο, και προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, καθαρίζουν κλουβιά, βγάζουν τα ζώα βόλτα κ.λπ.».

Εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία που μπορούν να συνδράμουν στη φροντίδα των ζώων μπορούν να αποστείλουν σχετικό mail στο egram.prostasiazwwn@ypes.gr ή να καλέσουν στο 2131364020.

Συγκεντρώνονται επίσης πολλές δωρεές που δίνονται σε εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία, που μετακινούνται σε καθημερινή βάση, στις πληγείσες περιοχές.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός, πως ο δήμος Λαρισαίων, επιτρέπει τη μεταφορά ζώων στους χώρους φιλοξενίας των πλημμυροπαθών, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια.

Leave a Comment