Ζήσης Τζηκαλάγιας: Η μονοεδρική της Καστοριάς απαιτεί γνώσεις και σοβαρότητα

Κ. Τζηκαλάγια, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αλλά και ο γενικότερος παλμός των πολιτών δείχνει, πως ο βασικός λόγος δυσαρέσκειας από την κυβέρνηση, είναι η ακρίβεια. Στελέχη της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο, για εύνοια των ισχυρών και απάθεια προς τις  μεσαίες και χαμηλές τάξεις. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;

Η παράταξή μας είναι η κατ’εξοχήν λαϊκή παράταξη του τόπου, άρα εξ’ορισμού ενδιαφέρεται για όλους τους πολίτες, όλες τις τάξεις και κοινωνικές ομάδες. Στην διακυβέρνησή μας με πολλές πολιτικές και ενέργειες, σταθήκαμε κυρίως στα χαμηλότερα στρώματα, που το είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν κατανοούμε ή δεν αναγνωρίζουμε, πως υπάρχει μία ικανή μερίδα συμπολιτών, που περνάει δύσκολα.


Προσφάτως η αξιωματική αντιπολίτευση, κατέθεσε πρόταση μομφής προς τη Νέα Δημοκρατία η οποία καταψηφίστηκε, αλλά συζητήθηκε αρκετά και βρήκε αρκετούς υποστηρικτές, μέσα στη Βουλή. Ήσασταν προετοιμασμένοι; Πάντως μέλη της κυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχουν δηλώσει, πως μια Πρόταση Δυσπιστίας θα ήταν καλή αφορμή, να αναμετρηθούν οι τετραετίες ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των εκλογών.

Αναμέναμε την πρόταση μομφής. Σαφώς και η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα γίνει με γνώμονα, τη σύγκριση των δύο τετραετιών διακυβέρνησης κι εκεί αναμφίβολα, υπερισχύουμε.


Με αφορμή την αναφορά στις εκλογές, θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν θεωρείτε πως η υπόθεση των υποκλοπών, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, δεδομένου πως οι πολίτες δεν έχουν λάβει ακόμη σαφείς απαντήσεις και το “τοπίο, είναι “θολό”.

Θεωρώ πως οι υποκλοπές δεν θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Επιβάλλεται να γίνονται για λόγους εθνικής ασφαλείας, αρκεί να υπάρχουν διασφαλίσεις εσωτερικού ελέγχου και αμφίδρομης διασταύρωσης των στοιχείων των ελεγχόμενων. Η κυβέρνηση βελτίωσε το θεσμικό πλαίσιο και εκεί που απαιτείτο η έγκριση ενός εισαγγελικού λειτουργού για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, το αυξήσαμε σε δύο και για τα πολιτικά πρόσωπα σε τρία (Πρόεδρος Βουλής).


Αν κι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα, πώς σχολιάζετε την κίνηση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και του κ. Ανδρουλάκη να μετατοπίσει την ευθύνη στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο Καϊλή και να κάνει αναφορά, σε “Δούρειο Ίππο”;

Είναι αστειότητα αυτός ο ισχυρισμός. Ο κ.Ανδρουλάκης με την πάροδο του χρόνου αποδεικνύεται “λιγότερος” των περιστάσεων και απογοητεύει κυρίως κάποιους ρομαντικούς νοσταλγούς, του πάλαι ποτέ, κραταιού ΠΑΣΟΚ.


Μεγάλο φιάσκο στην υπόθεση Novartis, η εμπλοκή του προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος τελικά κατηγορείται για απάτη, σε κακουργηματικό βαθμό. Η δική σας τοποθέτηση;

Η σκευωρία που έστησαν τα χαλκεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί τη μεγαλύτερη ντροπή, του σύγχρονου πολιτικού κόσμου, σπιλώνοντας συνειδήσεις και “κρεμώντας στα μανταλάκια” 10 πολίτες – πολιτικούς χωρίς όχι μόνο αποδείξεις, αλλά ούτε καν σχετικές ενδείξεις. Βασίστηκαν στην μαρτυρία ενός κουκουλοφόρου απατεώνα.


Ποια είναι η θέση σας σε σχέση με την προσπάθεια εκπροσώπησης της Χρυσής Αυγής, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη; Πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το θέλουν στο κατώφλι της Βουλής, αλλά κάνοντας κανείς και μια περιήγηση στο διαδίκτυο, θα δει θερμούς υποστηρικτές, όλων των ηλικιών.

Η Χρυσή Αυγή όπως αποφάνθηκε η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, αποτελεί μία εγκληματική, φασιστική οργάνωση. Θέλω να πιστεύω πως οι πολίτες, θα αποτρέψουν την είσοδο στη Βουλή, ενός κακέκτυπου αντιγράφου.


Κλείνοντας, βρισκόμαστε επίσημα σχεδόν, σε προεκλογική τροχιά. Ανησυχεί καθόλου η κυβέρνηση ή είναι όσο αισιόδοξη δείχνει; Η Καστοριά επίσης, είναι πλέον μονοεδρική. Σας αγχώνει αυτό και ποια είναι τα όνειρά σας για το νομό;

Θεωρώ πως οι πολίτες, αναγνωρίζουν το έργο που επιτελούμε. Στις δεύτερες εκλογές, μετά από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις πρώτες – κατ’εμέ ποσοστό 33%, η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ – θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν του 2019 και πιστεύω πως θα είμαστε τελικά νέα, αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όσον αφορά την εκλογική μου περιφέρεια την Καστοριά: Αρχικά, με στενοχωρεί που γίναμε μονοεδρική, γιατί η απογραφή επιβεβαιώνει την πληθυσμιακή και δημογραφική μας συρρίκνωση. Επίσης στην Καστοριά, η Νέα Δημοκρατία παραδοσιακά και διαχρονικά, έχει πολύ υψηλά ποσοστά και με μεγάλη διαφορά μάλιστα, από το δεύτερο κόμμα. Χωρίς να θεωρώ ποτέ την προτίμηση των πολιτών δεδομένη, πιστεύω πως επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των Καστοριανών θεωρεί πως η βουλευτική έδρα, θα πάει στη Ν.Δ, αυτό θα αποτρέψει τη μείωση των ποσοστών, που θα μπορούσε να υπάρξει λόγω της όποιας τετράχρονης, κυβερνητικής μας φθοράς. Δεδομένου δε πως είναι σε εξέλιξη κατασκευής τα 3 από τα 4 μεγάλα έργα για τα οποία δεσμευθήκαμε (σήραγγα Κλεισούρας, δίκτυα φυσικού αερίου,αναβάθμιση Αεροδρομίου), φανταστείτε εάν επανεκκινήσει και το Φράγμα του Νεστορίου, τότε η σύγκριση με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι καταλυτική, υπέρ μας. Θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου προς το πρόσωπό μου ,θεωρώντας πως επανεκλεγόμενος θα είμαι ακόμη πιο ισχυρός και αποτελεσματικός, στη νέα διακυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η μια έδρα στην Καστοριά απαιτεί, ο μοναδικός πλέον Βουλευτής της να έχει γνώσεις, εμπειρία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

Συνέντευξη με το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Καστοριάς, Ζήση Τζηκαλάγια

Leave a Comment