Τουρκία: Πετροπόλεμος σε προεκλογική συγκέντρωση

10 περίπου άνθρωποι τραυματίστηκαν στη συγκέντρωση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, όταν μια ομάδα σχεδόν 200 ατόμων, άρχισε να πετά πέτρες στους πολίτες και τον ίδιο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ερζερούμ, της Ανατολικής Τουρκίας.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 07-05, ενώ ο Ιμάμογλου βρισκόταν πάνω στην οροφή λεωφορείου, με το οποίο κάνει περιοδεία και μιλά στον κόσμο.

Με δηλώσεις του μάλιστα αλλά και αναρτήσεις του στο Twitter, κατηγόρησε ευθέως την αστυνομία, πως ενώ βρισκόταν στο σημείο, δεν έκανε τίποτα, προκειμένου να αποτρέψει το συμβάν.

Μάλιστα ο Ιμάμογλου και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κομμάτος, δημοσίευσαν φωτογραφίες αιμόφυρτων πολιτών, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Λίγη ώρα πριν την ομιλία, πάλι με ανάρτησή του ο Εκρέμ Ιμάμογλου σχολίασε, πως ο δήμαρχος της Ερζερούμ προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης τοποθετώντας αστικά λεωφορεία, στο σημείο.

Από την άλλη ο Ερντογάν, στη μεγαλύτερη προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε μέχρι τώρα, δε δίστασε να αποκαλέσει τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μέθυσο. Τόνισε δε πως ο λαός της χώρας δεν πρόκειται να δώσει τα ηνία σε ένα μέθυσο, γι’αυτό μπορεί να συνεχίσει να πίνει, όσο θέλει.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, μία ακριβώς εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 14ης Μαΐου στη γείτονο χώρα και ο Ερντογάν μεταξύ των άλλων, εξέφρασε για άλλη μια φορά την αγάπη που τρέφει, προς την Κωνσταντινούπολη.

Leave a Comment