Τουρκία: Αντιδράσεις για τις ευχές της 25ης από Ερντογάν – Τσαβούσογλου

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Τουρκία μετά τις ευχές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τη χώρα μας, για την εθνική επέτειο, της 25ης Μαρτίου. Στο στόχαστρο έχει μπει και η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ελλάδα, που με ανάρτησή της στο Twitter, ανάφερε τα εξής:

Συγχαίρουμε το λαό και την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την εθνική τους εορτή.

Κι ενώ πολλοί ανά τον κόσμο προσπαθούν να ερμηνεύσουν το “κύμα” συμπάθειας της Τουρκίας προς την Ελλάδα με αφορμή και την 25η Μαρτίου, δεν είναι λίγοι οι γείτονες που αντιδρούν, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή από πλευράς Ερντογάν και Τσαβούσογλου, αλλά και τουρκικής πρεσβείας, ως ύψιστη προδοσία.

Επειδή βέβαια το ευθύ κατηγορώ προς τους δύο ισχυρούς άντρες, πιθανώς να κοστίσει σε πολλούς, επέλεξαν να εστιάσουν στην πρεσβεία της Τουρκίας, αναφέροντας μάλιστα πως όταν πρώτο αντίκρισαν τη δημοσίευση, θεώρησαν πως πρόκειται, για fake news.

Πιο συγκεκριμένα, δύο σημαντικά στελέχη του Ναυτικού στην Τουρκία, αλλά και θιασώτες της «Γαλάζιας Πατρίδας», οι Τζιχάντ Γιαϊτζί και Τζεμ Γκιουρντενίζ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον εκείνων, που ευχήθηκαν στη χώρα μας. Έκαναν μάλιστα λόγο για ντροπιαστική και σκανδαλώδη κίνηση, ενώ δε δίστασαν να μιλήσουν για γενοκτονία των Τούρκων πολιτών, από τους Έλληνες.

Αναφέρθηκαν μάλιστα στο γεγονός πως η χώρα μας δεν εύχεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις και δεν τιμά τις εθνικές επετείους της Τουρκίας, οπότε, ποιος ο λόγος η δική τους χώρα, να προβεί σε μια τέτοια πράξη.

Leave a Comment