Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο – Κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες

Κοιτάτε, αλλά μην αγγίζετε! Μάλλον κάτι τέτοιο ισχύει για τους περισσότερους από εμάς, ακούγοντας, πως το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου κοστίζει, πάνω από 6.000 δολάρια.

Η συγκεκριμένη γεύση παγωτού που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία ονομάζεται byakuya, δηλαδή λευκές νύχτες και ανήκει στην ιαπωνική μάρκα παγωτού, Cellato. Όπως δήλωσαν οι δημιουργοί της, τους πήρε πάνω από 1,5 χρόνο προκειμένου, να την τελειοποιήσουν. Μια μερίδα ή μια μπάλα της όπως θα λέγαμε εμείς, κοστίζει, περίπου 6.300 δολάρια (γύρω στα 5.900 ευρώ).

Η Cellato, προμηθεύεται υλικά από την Άλμπα της Ιταλίας, το μέρος με τις καλύτερες λευκές τρούφες, στη χώρα. Το παγωτό συνοδεύεται από λάδι τρούφας, βρώσιμο φύλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το «Sake kasu», ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής, σάκε. Επιπρόσθετα, συνοδεύεται από ένα ειδικά κατασκευασμένο μεταλλικό, κουταλάκι.

Οι “λευκές νύχτες” λοιπόν κατέκτησαν μία θέση στο Guinness World Records και όσοι καταφέρουν να δοκιμάσουν το παγωτό, θα απολαύσουν σίγουρα, μια διαφορετική, γευστική εμπειρία!

Leave a Comment