Τιτανικός: Βρέθηκε εντυπωσιακό χρυσό περιδέραιο στο ναυάγιο

Καταπληκτική χαρακτήρισε ένας από τους συντονιστές της αποστολής την εύρεση ενός χρυσού περιδέραιου, στο βυθό της θάλασσας. Πρόκειται για την αποστολή που έχει ως στόχο, την πρώτη πραγματοποίηση ψηφιακής σάρωσης του πλοίου, χιλιάδες μέτρα, κάτω από το νερό.

Ήταν 15 Απριλίου του 1912, όταν το περίφημο επιβατικό πλοίο του Τιτανικού βυθίστηκε δυόμιση ώρες περίπου μετά, την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο, στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και 1 Σεπτεμβρίου του 1985, όταν μετά από προσπάθειες ετών, μια γαλλοαμερικανική αποστολή, ανακάλυψε το ναυάγιο.

Το μεγάλο βάθος, αλλά και τα ρεύματα στο σημείο, καθιστούσαν σχεδόν ακατόρθωτη, την εξερεύνησή του. Άλλωστε, το πλοίο ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη, στην πλώρη και την πρύμνη, με απόσταση 600-800 μέτρων μεταξύ τους και αλλοιωμένα, εξαιτίας της ταχύτατης σύγκρουσής τους, στο βυθό.

Η ψηφιακή σάρωση που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022, έφερε στην επιφάνεια, εξαιρετικά ευρήματα.

Πρόσφατα εντοπίστηκε μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα χρυσό περιδέραιο.

Αυτό που κάνει το κόσμημα περισσότερο εντυπωσιακό, είναι το γεγονός πως οι ερευνητές της Magellan Ltd -η οποία έχει αναλάβει την αποστολή της ψηφιακής σάρωσης- υποστηρίζουν, ότι το περιδέραιο είναι κατασκευασμένο από δόντι μεγαλόδοντα, έναν προϊστορικό καρχαρία. 

Μια συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον, εμποδίζει τους δύτες να ανασύρουν αντικείμενα από το βυθό, προκειμένου να μην υποστούν ζημιά ή αλλοίωση.

Οι ερευνητές θα επιδιώξουν μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, να ανακαλύψουν τον ιδιοκτήτη του περιδέραιου, μεταξύ των 2.200 περίπου θυμάτων.

Δείτε το βίντεο

GOLAHURA

Leave a Comment