Προεδρικές εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής ο Ερντογάν

Με 52,1 έναντι 47,9 που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέμεινε στην εξουσία, οδεύοντας έτσι στην τρίτη δεκαετία, της εξουσίας του.

Ο λαός της Τουρκίας όπως αποδείχθηκε επέλεξε τη σταθερότητα και τη γνώριμη πολιτική, ακόμη και αν αυτή βασίζεται πολλές φορές στον ακραίο εθνικισμό και γύρισε την πλάτη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος υποσχέθηκε προοδευτικότητα, καλές σχέσεις με τη Δύση, ακόμη και απόσβεση χρεών των πολιτών, προς το κράτος.

Οι πανηγυρισμοί σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη από τους οπαδούς του Ερντογάν ήταν ξέφρενοι, με πολλούς εξ αυτών να τον αποκαλούν ηγέτη και σωτήρα τους. Ο ίδιος, βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας, για 21 ολόκληρα χρόνια.

Από την άλλη, ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν προχώρησε σε πολλές και σημαντικές δηλώσεις ακόμη, χαρακτήρισε όμως άδικη, την εκλογική αναμέτρηση.

Στην εμφάνιση που έκανε ο Ερντογάν μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος στην Κωνσταντινούπολη, πάνω στο πούλμαν που τον μετέφερε κι έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, επέλεξε να εκφράσει την αγάπη του προς το λαό, με ένα ερωτικό τραγούδι. Τα όλο αγάπη λόγια προς μία γυναίκα, ήταν θα λέγαμε μια έκφραση λατρείας, προς την Κωνσταντινούπολη. Άλλωστε, με το βλέμμα στραμμένο στις δημοτικές εκλογές του 2024, ο Ερντογάν, δε θα επιτρέψει να περάσει πάλι η Πόλη, στα χέρια της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, δε δίστασε να ταυτίσει τη νίκη του, με την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πηγή βίντεο SKAI.gr

Ξέφρενοι και προκλητικοί ήταν οι πανηγυρισμοί εκατοντάδων υποστηρικτών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Κυριακής, μέσα στο ναό, της Αγιάς Σοφιάς.

Leave a Comment