Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο χώρο της πολιτικής, με πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς.

Την είδηση του θανάτου του έκανα γνωστή η ίδια του η οικογένεια, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

«Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από κοντά μας, ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες. Καλό ταξίδι λατρεμένε μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη».

Τα τελευταία χρόνια το όνομά του ταυτίστηκε με τη φράση «μαζί τα φάγαμε», που ο ίδιος είχε διατυπώσει, αναφερόμενος στους πολίτες που είχαν όφελος από τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ και τη χρεοκοπία, που ήταν ευθύνη όλων των Ελλήνων.

Πέρα όμως από αυτό, ο Θεόδωρος Πάγκαλος στιγμάτισε την κεντρική πολιτική σκηνή με την παρουσία του και διετέλεσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε υπουργικές και όχι μόνο θέσεις, επί πολλά έτη.

Εκλεγμένος βουλευτής από το 1981 έως το 2012 που εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική, ο Θεόδωρος Πάγκαλος πολλές φορές εξέφρασε απόψεις που δεν έβρισκαν σύμφωνο το κοινωνικό σύνολο, όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση των Ιμίων. Τότε, μετά το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας από Τούρκους πράκτορες που είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια, είχε πει χαρακτηριστικά: «Θα πείτε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας», ενώ αργότερα ανέφερε πως ήταν ο ίδιος που συνηγόρησε, υπέρ της αφαίρεσης της σημαίας.

Τα τελευταία χρόνια εξέφραζε συχνά παράπονα για την οικονομική του κατάσταση, ενώ έλεγε πως δε βγαίνει από το σπίτι, γιατί κινδυνεύει από ακροδεξιούς και ακροαριστερούς. Σε μία μάλιστα από τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε αναφέρει, πως ζει με σύνταξη 370 ευρώ, καθώς του είχε γίνει κατάσχεση, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σε άλλη τηλεοπτική του συνέντευξη, μετά την απομάκρυνσή του από το κόμμα είχε πει, -ενδεχομένως χαριτολογώντας- πως στις επόμενες εκλογές, θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε σε ηλικία 84 ετών μετά από προβλήματα υγείας, ενώ ήταν πατέρας, πέντε παιδιών.

Leave a Comment