Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Θεσσαλονίκη, η Μοσούλη και η… γεωγραφία της καρδιάς

Στη “γεωγραφία της καρδιάς” αναφέρθηκε πάλι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλονίκη, κάτι σαν αρχαία τουρκική πόλη.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε δηλώσεις, θέλοντας να αναφερθεί στον πόλεμο και την Ιερουσαλήμ.

Πιο αναλυτικά, είπε:

«Στη γεωγραφία της καρδιάς μας. Αν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις γεωγραφίες σαν να είναι έξω από εμάς, τότε κινδυνεύει και η πατρίδα. Έτσι, εάν δεν αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα, δε θα μπορούμε να αποτρέψουμε το φανατισμό των εισβολέων της “Γης της Επαγγελίας” να επεκταθεί, αύριο στα εδάφη μας. Για το λόγο αυτό λέμε πως κάθε γεγονός που συμβαίνει στις τέσσερις γωνιές της γεωγραφίας μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα. Η θέση του Καραμπάχ στις καρδιές μας και η θέση της Γάζας στις καρδιές μας είναι η ίδια, όπως δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα στη Βοσνία και το Χαλέπι, την Τρίπολη και το Balch (σ.σ. Αφγανιστάν, αρχ. Βάκτρα), τη Θεσσαλονίκη και τη Μοσούλη, έτσι βλέπουμε και την Ιερουσαλήμ το ίδιο, όπως τις δικές μας πόλεις».

Leave a Comment