Μυρτιές Καλύμνου: Ο όμορφος οικισμός με την ομώνυμη εντυπωσιακή παραλία

Οι Μυρτιές ή Μυρτέες είναι παραθαλάσσιο χωριό της Καλύμνου στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται σε σε υψόμετρο 40 μέτρων. Βρίσκονται 8 χιλιόμετρα από την Πόθια στη δυτική μεριά της Καλύμνου, ενώ είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, που πήρε το όνομα του από τις μυρτιές που υπήρχαν γύρω στην περιοχή.  Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης υπάγεται στο Δήμο Καλυμνίων, ενώ με την απογραφή του 2011, οι Μυρτιές αριθμούν 325 μόνιμους κατοίκους.

Η βοτσαλωτή παραλία μήκους 700 μέτρων με τα σχετικά ρηχά νερά που θα συναντήσετε εκεί, δίνει άλλη ομορφιά στον οικισμό και το νησί. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται η Τέλενδος και κατά τη διάρκεια της μέρας πραγματοποιούνται δρομολόγια με μικρά καΐκια. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αρκετές επιλογές για φαγητό στις ταβέρνες του χωριού και φυσικά δε λείπουν τα καφέ και τα καταλύματα για διαμονή.

Η παραλία Μυρτιές θεωρείται μια από τις ωραιότερες της Καλύμνου. Βρίσκεται στα δυτικά του νησιού σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την Πόθια και το βότσαλο κυριαρχεί κατά μήκος της 700 μέτρων ακρογιαλιάς.


Τα νερά της είναι ρηχά και γι’αυτό το λόγο η παραλία επιλέγεται πολύ από οικογένειες, με παιδιά.

Leave a Comment