Κύμα καύσωνα “απειλεί” την Αυστραλία

Κύμα καύσωνα σαρώνει τη νοτιοανατολική Αυστραλία, αυξάνοντας το επίπεδο συναγερμού για δασικές πυρκαγιές, ιδίως, στην πολιτεία Βικτώρια.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προβλέπει, ότι ο υδράργυρος θα φθάσει σήμερα σε ορισμένες περιοχές έως και 14 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο για την εποχή, σκαρφαλώνοντας στους 37°C, στη Μελβούρνη. 

Στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, τα θερμόμετρα έδειχναν 32,8 βαθμούς Κελσίου στις 10:20 το πρωί, 6 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο της μέγιστης θερμοκρασίας στη συγκεκριμένη περιοχή, για το μήνα Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, μεγάλη πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό Γκράμπιανς έκανε στάχτη αγροικίες και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, γεωργικής έκτασης.

Leave a Comment