Καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις;

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων φοιτητικών εκλογών, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ζήτημα της κατάργησης, των φοιτητικών παρατάξεων.

Βέβαια, κάτι τέτοιο έχει συζητηθεί και στο παρελθόν, αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως αποτελεί, πολύ πιθανό σενάριο.

Πέρσι για την ακρίβεια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε προτείνει τη διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών, με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Χωρίς δηλαδή κομματική ταυτότητα, αλλά ο καθένας, ως ξεχωριστό μέλος, με το ονοματεπώνυμό του.

Τι συνέβη στις φετινές φοιτητικές εκλογές;

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών της 18ης Μαΐου, μιας και δεν έχει ξεκαθαριστεί, κάτι βασικό. Ποιος είναι ο νικητής;

Επί σειρά δεκαετιών η παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ εκλεγόταν πρώτη με μεγάλο ποσοστό, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Φέτος, τα αποτελέσματα φέρουν πρώτη την Πανσπουδαστική, κάτι που συνδυάζεται με την άρνηση πολλών φοιτητών, να δεχθούν την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Από την πλευρά της η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αρνείται να υπογράψει το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας, πως η Πανσπουδαστική έστησε μια δεύτερη, δική της, ανεξάρτητη κάλπη. Εκεί δηλαδή εκλέχθηκε πρώτη, ούσα μόνη της και όχι στη συνολική κάλπη.

Θα δείξει τελικά ποιο θα είναι το επικυρωμένο αποτέλεσμα, πάντως η ιστορία αποδεικνύει πως οι φοιτητικές εκλογές, δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις εθνικές. Το αντίθετο μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις.

Leave a Comment