Καταδίκη Ιμάμογλου: Σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία και όχι μόνο, η ποινή που επιβλήθηκε στο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, για προσβολή των μελών, του Εκλογικού Συμβουλίου.

Ο αγαπητός, σε μεγάλο μέρος της γειτονικής χώρας πολιτικός, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών, αλλά και αφαίρεση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Μένει η απόφαση, να υπογραφεί από το Εφετείο.

Ο 52χρονος Ιμάμογλου που θεωρείται ο μεγαλύτερος πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν και πιθανός υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, μπόρεσε να επιβληθεί μετά από πολλά χρόνια στο καθεστώς του Τούρκου προέδρου, αφού ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα και κέρδισε τη δημαρχία της Πόλης και τη συμπάθεια των πολιτών, το 2019. Ο Ερντογάν είχε αμφισβητήσει και την τότε νίκη του, μετά όμως από 3 μήνες “αναγκάστηκε” να την αποδεχθεί.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Ιμάμογλου, η άδικη καταδίκη του υποδηλώνει την επιτυχία του, ενώ μεγάλο μέρος των Τούρκων πολιτών έχει ξεκινήσει διαδηλώσεις, προς υπεράσπιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Leave a Comment