ΗΠΑ: Πωλήθηκε σε δημοπρασία τζιν παντελόνι 165 ετών

Το αρχαιότερο, τυπικά τουλάχιστον τζιν παντελόνι, πωλήθηκε στον οίκο δημοπρασιών Holabird Americana για 114.000 δολάρια στις 3 Δεκεμβρίου, μαζί με άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στο ναυάγιο του «Golden Ship», ένα ναυάγιο του 19ου αιώνα.

Σύμφωνα με το υλικό και τη χαρακτηριστική πατιλέτα με πέντε κουμπιά, ο οίκος δημοπρασιών πιστεύει ότι αυτά τα τζιν αυτά κατασκευάστηκαν από τη Levi Strauss & Company, κατά τη δεκαετία του 1850.

Θεωρείται επίσης πως κάτοχος του παντελονιού ήταν ο Τζον Ντεμέντ από το Όρεγκον, ένας βετεράνος στρατιώτης του Μεξικανο-αμερικανικού Πολέμου, ο οποίος ήταν επιβάτης του εν λόγω, εμπορικού πλοίου.

Αιτία του ναυαγίου για το πλοίο που μετέφερε πολλούς επιβάτες και αντικείμενα αξίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη, ήταν ένας τυφώνας, λίγο έξω από τις ακτές της Καρολίνας.

Το πλοίο βυθίστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1857, μαζί με 425 επιβάτες και 13.600 κιλά χρυσού, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Στη δημοπρασία πωλήθηκαν και άλλα κειμήλια και πολύτιμα αντικείμενα, που ανασύρθηκαν από το ναυαγισμένο πλοίο.

Leave a Comment