Κακοκαιρία: Βοήθεια σε άστεγους και αδέσποτα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται και όπως όλα δείχνουν, δε θα μας εγκαταλείψουν άμεσα.

Με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό θανάτου ενός άστεγου συνανθρώπου μας στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να γνωρίζουμε πως οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνήσουν. Άλλωστε ένας άνθρωπος στο δρόμο δεν μπορεί απαραίτητα να γνωρίζει πού να απευθυνθεί κι ενδεχομένως, να μην έχει τη δύναμη να το κάνει.

Το λιγότερο λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι απλά, να μην τον προσπεράσουμε.

24ωρη γραμμή βοήθειας: 1595 για Αθήνα, 197 για επαρχία. Η υπηρεσία του δήμου έρχεται στο σημείο υπόδειξης και τον μεταφέρει κάπου με ασφάλεια.

Προσοχή στα αδέσποτα ζώα

Δύσκολες μέρες περνούν και οι εκατομμύρια αδέσποτοι τετράποδοι φίλοι μας, που κυριολεκτικά υποφέρουν.

Δεκάδες ζώα δεν αντέχουν το ψύχος μιας και το τρίχωμα προφανώς δεν αρκεί και η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη, από τη ζωή στο δρόμο.

Τροφή, νερό και παλιά υφάσματα που δε χρειαζόμαστε, μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια. Το αυτονόητο θα ήταν να αναφέρουμε γραμμή βοήθειας από πλευράς των δήμων και για το μείζον αυτό ζήτημα, κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει και οι τεράστιες χρηματοδοτήσεις για την προστασία των ζώων, πηγαίνουν… αλλού.

Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζουμε, πως οι γατούλες κρύβονται πολύ συχνά στις μηχανές των αυτοκινήτων προκειμένου να ζεσταθούν, άρα καλό θα ήταν να μη βάζουμε αμέσως μπροστά και να ελέγχουμε.

Παρακολουθήστε το βίντεο, από το φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας

Leave a Comment