Ισχυρός σεισμός στην Ταιβάν – Βίντεο

Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν 7,7 βαθμών, η αντίστοιχη υπηρεσία της Ταιβάν (CWA) ότι ήταν 7,2 βαθμών, ενώ το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS) πως η ισχύς του ήταν 7,4 βαθμοί.

Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή που ο μεγάλος σεισμός, χτυπά την Ταιβάν, κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που έπληξε χθες το πρωί την Ταιβάν ανήλθε σε 10, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 1.000, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Η ισχυρή δόνηση προκάλεσε την κατάρρευση τουλάχιστον δυο κτιρίων στην κομητεία Hualien, όπου έχουν καταγραφεί και οι περισσότερες ζημιές, ενώ παράλληλα εκδόθηκαν έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για τσουνάμι τόσο στη νήσο όσο και σε γειτονικές χώρες.

Τουλάχιστον 90.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα και περίπου 10.000, νερό.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, μικρά κύματα τσουνάμι, όχι μεγαλύτερα από μερικές δεκάδες εκατοστά, παρατηρήθηκαν στον νότιο νομό Οκινάουα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τη Σαγκάη και γενικότερα, κυρίως σε περιοχές της νότιας Κίνας.

Πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική δόνηση στη νήσο εδώ και 25 χρόνια, κατά την εκτίμηση του διευθυντή του Σεισμολογικού Κέντρου, της Ταϊπέι. Ο τελευταίος πολύ ισχυρός σεισμός καταγράφηκε το Σεπτέμβριο του 1999, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με θύματα, 2.400 ανθρώπους.

Βίντεο από τη στιγμή που ο σεισμός χτυπάει την Ταιβάν και καταρρέει κτίριο

Guardian News

Leave a Comment