Γερμανία: Απαγορεύει τη χρήση του παλαιστινιακού μαντηλιού σε σχολεία

Εγκύκλιο που απαγορεύει τη χρήση του παραδοσιακού παλαιστινιακού μαντηλιού, εξέδωσε η γερουσιαστής της Γερμανίας στο Βερολίνο, υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, έχουν δυστυχώς αντίκτυπο και στην ειρηνική συνύπαρξη στα σχολεία του Βερολίνου. Η τρομοκρατική βία και η βία γενικότερα, υποστηρίχθηκαν προπαγανδιστικά, σε πολλά σχολεία. Οποιαδήποτε συναίνεση σε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ αποτελεί απειλή για τη σχολική ειρήνη και απαγορεύεται. Για αυτό απαγορεύονται τα σύμβολα και οι εκφράσεις απόψεων, εφόσον διαταράσσεται η σχολική ειρήνη» ενώ κάνει λόγο για αυτοκόλλητα με επιγραφές όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Επιπλέον, σημειώνει, ότι μπορεί να απαγορευτεί προσωρινά σε όλο το σχολείο η χρήση κινητών τηλεφώνων, εάν χρησιμοποιούνται για τη «διάδοση προπαγανδιστικής υποστήριξης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις». Τα τηλέφωνα μπορούν να κατασχεθούν και να παραδοθούν, μετέπειτα μόνο στο νόμιμο κηδεμόνα.

Η Γερουσιαστής για την εκπαίδευση ζήτησε επιπλέον από τους εκπαιδευτικούς, να εξηγήσουν στους μαθητές, γιατί δεν πρέπει να επιδεικνύουν τα συγκεκριμένα σύμβολα και να τους μιλήσουν για τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πηγές της πληροφόρησής τους.

Leave a Comment