Γαλλία Έκλεισε εκτάκτως σήμερα το Λούβρο, υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Το μουσείο του Λούβρου έκλεισε εκτάκτως σήμερα τις πύλες για τους επισκέπτες του «για λόγους ασφαλείας», καθώς η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες σε σχολείο στην πόλη Αράς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εκπαιδευτικός και να τραυματιστούν, άλλα δύο άτομα.

«Το Λούβρο έλαβε ένα γραπτό μήνυμα που έκανε λόγο για κίνδυνο για το μουσείο και τους επισκέπτες του κι έτσι αποφασίσαμε να το εκκενώσουμε και να κλείσουμε για σήμερα, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες έρευνες», διευκρίνισε σε ανακοίνωση, εκπρόσωπος του μουσείου.

Το μουσείο του Λούβρου, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και παλιά μνημεία του κόσμου, ενώ βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα.

Παρουσιάζει 35.000 έργα τέχνης, δηλαδή το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται, στα 445.000 κομμάτια. Μέσα σε αυτά δεσπόζουν αρκετά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του κόσμου, όπως η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ενώ και τα ελληνικά εκθέματα καταλαμβάνουν, σημαντικό χώρο.

Leave a Comment