Εκλογές: Δημοσκοπήσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Στη μάχη των δημοσκοπήσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που δεν είναι άλλο, από το Twitter.

Καθημερινά, χιλιάδες απόψεις αποτυπώνται εκεί και αυτό είχε ως επακόλουθο να χρησιμοποιηθεί από το ΑΠΘ προκειμένου να “πιάσει”, τον παλμό των ψηφοφόρων.

Η διαδικασία είναι αυτόματη και διεξάγεται μέσω, της τεχνητής νοημοσύνης. Μετά, αυτά τα νούμερα, θετικά, αρνητικά και ουδέτερα, μετατρέπονται σε πρόγνωση των εκλογικών προτιμήσεων, του εκλογικού σώματος. Το ποσοστό ακριβείας, είναι αρκετά μεγάλο και συμβαδίζει με αυτό των δημοσκοπήσεων.

Χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα και παλαιότερες δημοσκοπήσεις, έως και τον Νοέμβριο του 2022 σαν «αντικειμενική αλήθεια» και η ευστοχία ήταν, αρκετά ικανοποιητική.

Τα αναληθή tweets μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργήσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, παρόλα αυτά μελετώνται, σαν φαινόμενο.

Στη μάχη της περιοδείας οι πολιτικοί

Στο μεταξύ, με ανεπίσημα “κλειδωμένη” την 9η Απριλίου, οι πολιτικοί έχουν “ριχτεί” στη μάχη της περιοδείας, “οργώνοντας” ολόκληρη την Ελλάδα.

Σημερινός σταθμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τα Γρεβενά, όπου πλήθος κόσμου τον υποδέχθηκε, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον κόσμο, φωτογραφήθηκε κι επισκέφθηκε τοπικά καταστήματα. Παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος κι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας μάλιστα τη χρονική περίοδο της άνοιξης κι επιβεβαιώνοντας έτσι με έμμεσο τρόπο, τα σενάρια των τελευταίων ημερών.

Να αναφέρουμε πως στην πόλη των Γρεβενών η έδρα ήταν και είναι μία, ενώ και άλλες πόλεις της Ελλάδας είχαν μείωση των εδρών, μετά την τελευταία απογραφή. Μία από αυτές η Καστοριά, που επίσης πλέον, είναι μονοεδρική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πόλη των Γρεβενών
Πηγή φωτογραφίας: screenmagazine.gr

Leave a Comment