Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ – Σύσσωμη η καταδίκη του πολιτικού και πανεπιστημιακού χώρου

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει τόσο στον πολιτικό όσο και τον πανεπιστημιακό κόσμο, η απαράδεκτη επίθεση εναντίον του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, η οποία συνοδεύτηκε και από μία φωτογραφία που αναρτήθηκε από τους ίδιους τους δράστες.

Ο πρύτανης εμφανίζεται με μια θηλιά στο λαιμό του και μία ταμπέλα όπου αναγράφεται το σύνθημα “Αλληλεγγύη στις καταλήψεις “, την οποία του πέρασαν με βία όταν μπήκαν και βανδάλισαν το γραφείο του.

Υπάρχουν υποψίες πως τα άτομα που προέβησαν σε αυτή την πράξη  δεν ανήκουν στον πανεπιστημιακό χώρο, αλλά είναι μέλη εντιεξουσιαστικής οργάνωσης. Κάτω από τη φωτογραφία οι δράστες αναφέρουν πως  η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί μία δράση στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης, για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων. Συνεχίζουν λέγοντας πως επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν.

Η Αστυνομία διεξάγη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ζητά την παραδειγματική και σκληρή τους τιμωρία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε χαρακτηριστικά˸« Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών, με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».

Στην τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους πρυτάνεις, θα συμμετέχουν επίσης η Νίκη Κεραμέως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Leave a Comment