Μια επιστολή….για τα σκουπίδια

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η περιβόητη επιστολή Τραμπ προς Ερντογάν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος προέτρεπε τον Ερντογάν να σταματήσει τον πόλεμο, προειδοποιώντας τον για καταστροφή της τουρκικής οικονομίας  και στιγματισμό του ως υπεύθυνου καταστροφής του κράτους του. Μεταξύ άλλων του έγραψε, “Μην είσαι σκληρός άντρας, μην είσαι ανόητος”.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Τούρκου Προέδρου , η επιστολή αυτή είχε ως ημερομηνία την 9η Οκτωβρίου και πετάχτηκε αμέσως στα σκουπίδια. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο Ερντογάν, η απάντησή του δόθηκε μέσω της εισβολής του.

Οι Ρώσοι και συγκεκριμένα ο Πεσκώφ, εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, μίλησε για μια ασυνήθιστη επιστολή και περίεργο λεξιλόγιο μεταξύ 2 ηγετών. Από την άλλη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν,  χαρακτήρισε τον πόλεμο ανθρωπιστική τραγωδία.

Σε ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση Πενς και Ερντογάν,  με την ανταλλαγή μιας κρύας  χειραψίας, δείχνοντας άλλη μια φορά τις κακές σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ. Ο Πενς, Αντιπρόεδρος της Αμερικής και Κυβερνήτης της Ιντιάνα, επισκέφθηκε την Τουρκία για να πείσει τον Ερντογάν να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Β. Συρία. Μέχρι τώρα όμως ο Τούρκος ηγέτης, εξακολουθεί να είναι αμετακίνητος.

Από Γιαννέλου Μαρία

Leave a Comment