Βρετανική εφημερίδα Guardian: Απέλυσε σκιτσογράφο μετά από γελοιογραφία για τον Νετανιάχου

Απολύθηκε ο επί 40 χρόνια σκιτσογράφος στη βρετανική εφημερίδα Guardian, μετά το σκίτσο του για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, το οποίο χαρακτηρίστηκε, αντισημιτικό.

Ο ίδιος ο σκιτσογράφος αρνήθηκε πως το σκίτσο του είναι αντισημιτικό και υποστήριξε, πως πρόκειται για αναφορά σε σκίτσο του 1966 του σκιτσογράφου Ντέιβιντ Λεβίν, όπου απεικονίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον να σηκώνει την μπλούζα του και να δείχνει το χάρτη του Βιετνάμ, χαραγμένο στην κοιλιά του.

Τι απεικονίζει το σκίτσο

Η γελοιογραφία απεικονίζει τον Νετανιάχου με γάντια του μποξ, να κρατάει ένα νυστέρι και να ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση στο στομάχι του, πάνω στο οποίο έχει χαράξει τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η λεζάντα που το συνοδεύει γράφει: «Κάτοικοι της Γάζας, φύγετε τώρα».

Ο εκπρόσωπος του ομίλου ΜΜΕ, Guardian News and Media δήλωσε για τη συνεργασία μαζί του:

«Έχει ληφθεί απόφαση, να μη γίνει ανανέωση του συμβολαίου του Στιβ Μπελ. Οι γελοιογραφίες του, έχουν αποτελέσει σημαντικό μέρος για την εφημερίδα Guardian, για περισσότερα από 40 χρόνια. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε, ό,τι καλύτερο».

Leave a Comment