Βαθύς Καλύμνου: Το φιόρδ του Νότιου Αιγαίου

Ο Βαθύς είναι ένα όμορφο, μικρό χωριό των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα της Καλύμνου, χτισμένο στην ανατολική πλευρά του και σε υψόμετρο 30 μέτρων.

Βρίσκεται γύρω στα 11 χιλιόμετρα μακριά από την Πόθια, την πρωτεύουσα του νησιού με το μεγαλύτερο λιμάνι και μετρά λιγότερους από 500 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Αποτελεί το σημείο της Καλύμνου με τη μεγαλύτερη και γόνιμη, κοιλάδα. Καταπράσινη κι εντυπωσιακή, μπορεί να μαγέψει τον κάθε επισκέπτη.

Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο, είναι το λιμάνι της Ρίνας. Εκεί αγκυροβολούν μικρές ψαρόβαρκες, αλλά και σκάφη αναψυχής. Λόγω του σχήματος και της τοποθεσίας ανάμεσα σε απότομα βράχια, θυμίζει φιόρδ. Λίγο πέρα από το λιμάνι της Ρίνας, υπάρχει ένα φυσικό ενυδρείο, που αποτελεί επίσης, αξιοθέατο του χωριού.

Το φυσικό ενυδρείο του χωριού

Στον Βαθύ, πέρα από την ηρεμία που μπορεί κανείς να απολαύσει, μπορεί να κολυμπήσει σε καθαρά νερά και κολπίσκους, καθώς και να επιδοθεί σε βουτιές, από τα βράχια. Να κάνει όμορφους περιπάτους, αλλά και να επισκεφθεί το προϊστορικό σπήλαιο Δασκαλιό, στην είσοδο του Λιμανιού της Ρίνας.

Φυσικά το λιμανάκι της Ρίνας ενδείκνυται για φαγητό και καφέ, σε ταβέρνες με νόστιμα εδέσματα και το φυσικό τοπίο να απλώνεται μπροστά, στα μάτια του επισκέπτη.

Leave a Comment