Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Ακσενέρ

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σήμερα, στο κτίριο της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, στέλεχος της παράταξης ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφία, που δείχνει τη σφαίρα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία.

Τόσο η Μεράλ Ακσενέρ, όσο και στελέχη του κόμματος, υποδεικνύουν ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το κλίμα είναι ιδιαιτέρως τεταμένο, εν όψει και των επικείμενων εκλογών.

Μάλιστα, οι δύο τους λογομάχησαν έντονα προσφάτως, με αφορμή ένα νοσοκομείο, που δεν χτίστηκε. Τότε ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε έμμεσες απειλές εναντίον της Ακσενέρ, λέγοντάς της, να προσέχει το όνομά του.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα στην Κωνσταντινούπολη, με την είδηση να γίνεται γνωστή από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος προέτρεψε τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην αστυνομία και την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, η Μεράλ Ακσενέρ ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter πως όλες οι επιθέσεις εναντίον της ίδιας και των συναγωνιστών της, έχουν μείνει ατιμώρητες, ενώ κάλεσε τον Ερντογάν να μην ορίζει άλλους, αλλά να της επιτεθεί ευθέως ο ίδιος.

Leave a Comment