Το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας από την Περιφέρεια Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διήμερο φεστιβάλ φιλοζωίας, το οποίο είναι αφιερωμένο στα ζώα συντροφιάς και πραγματοποιείται, στο Πεδίο του Άρεως. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και έχει ελεύθερη είσοδο. 

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε χθες το χώρο και ενημερώθηκε, τόσο για τις δράσεις που είναι σε εξέλιξη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φιλόζωους και εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων.

Με αφορμή τη σχετική εκδήλωση ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη κάθε πρωτοβουλίας και προγράμματος που έχει ως στόχο του τόσο τα δεσποζόμενα, όσο και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

«Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τη φροντίδα και την προστασία των ζώων συντροφιάς. Η μέριμνα μας για τα ζώα συντροφιάς είναι σταθερή και διαχρονική. Με κάθε μέσο συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ανάγκη προστασίας των ζώων. Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε δεσμευθεί, μαζί με τους ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με αυτά τα θέματα, ότι θα έχουμε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικουρικής βοήθειας, για την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Μέσα από αυτή τη προσπάθεια είμαι αισιόδοξος ότι θα αναπτυχθεί μια ισχυρή ασπίδα προστασίας των ζώων. Η σημαντικότερη όμως επιτυχία στο στόχο της εξάλειψης του φαινομένου της εγκατάλειψης των ζώων, είναι η αλλαγή νοοτροπίας και η εμπέδωση του αισθήματος της υπευθυνότητας απέναντί τους».

Το φεστιβάλ

Για δύο ολόκληρες ημέρες, φιλοζωικές οργανώσεις, κτηνίατροι, groomers, εκπαιδευτές καθώς και αφοσιωμένοι εθελοντές που αγαπούν τα ζώα, συναντώνται στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Περιφέρειας Αττικής μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε ένα χώρο αναψυχής και ενημέρωσης.

Το γνωστό σε όλους μας κόκκινο τραινάκι μεταφέρει τους επισκέπτες μαζί με τους σκύλους τους από το Σύνταγμα μέχρι το Πεδίον του Άρεως, χθες και σήμερα Κυριακή από τις 12.00 έως τις 18.00. Μια προσφορά από την Δ/νση Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων. 

Ο επισκέπτης μπορεί να ξεκινήσει τη βόλτα του από τα Φιλοζωικά Σωματεία της Αττικής και τα ζώα συντροφιάς που είναι προς υιοθεσία και αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι. Τα Petcity διοργανώνουν ειδικά για το WOOF την «Ημέρα Υιοθεσίας» με ιδιαίτερους προσκεκλημένους τα ζώα συντροφιάς που σώθηκαν από τις πυρκαγιές και τις πρόσφατες πλημμύρες και ψάχνουν τη νέα τους οικογένεια.

Δύο μεγάλοι, ειδικά διαμορφωμένοι στίβοι από την Core & την Natural Trainer φιλοξενούν  agility, dog frisbee, dog dancing, υπακοή και άλλες πολλές διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές επιδείξεις. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οργανώνονται παιχνίδια για τους επισκέπτες με τους σκύλους, με πολλά δώρα για τους νικητές. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται από τη Μαίρη Μηλιαρέση, την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Παναγιώτη Χατζηδάκη ειδικοί θεματικοί διαγωνισμοί, με μεγάλα δώρα. 

Επίσης, λειτουργεί υπαίθριο κομμωτήριο για περιποίηση και συμβουλές για τα κατοικίδια, ενώ έχουν προγραμματιστεί παιχνίδια εκπαίδευσης για παιδιά, αλλά και μεγάλους, βιωματικές εμπειρίες, πολλά εργαστήρια και μια απίστευτη εμπειρία Εικονικής Πραγματικότητας, από το AthensDigitalArtFestival. Υπέροχα Photobooths, Food corner & ένα μοναδικό Dog Snack Bar περιμένουν τους επισκέπτες. Το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 20.30 με μια συναυλία από τους SwingingCats. 

IMG_20230923_130833_copy_2027x1384-1000x683
20170604212419_IMG_0341_copy_2080x1384-1000x665
IMG_20230923_130254_copy_2080x1384-1000x665
IMG_20230923_130719_copy_2080x1384-1000x665

Leave a Comment