Αλλάζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Νέος πρόεδρος του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης

Άνετη νίκη πέτυχε ο Στέφανος Κασσελάκης  με ποσοστό 56,69%  στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Εφη Αχτσιόγλου με ποσοστό 43,91.

Τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ψήφισαν στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του χάρισαν ποσοστό 56,69% με βάση τα αποτελέσματα από το 75% των εκλογικών τμημάτων (451 τμήματα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 133.260 άτομα για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα.

Ο κ. Κασσελάκης είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τώρα αναλαμβάνει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο, αλλά και να το επαναφέρει σε τροχιά εξουσίας. Κανένα από τα δύο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Όπως ανέφερε ο ίδιος επικοινώνησε αμέσως με την αντίπαλό του Έφη Αχτσιόγλου και τη συνεχάρη για τον αγώνα της.

Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 12 το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, τονίζοντας: «Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα είναι το μέλλον. Το μυαλό μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία και εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους.
Ευχαριστώ τα 150χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν, αλλά και τους όλους τους εθελοντές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα”.

“Και ο δεύτερος είναι πρώτος” είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στις πρώτες του δηλώσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρώτο του ταξίδι θα είναι στην Κύπρο. Ευχαρίστησε δημόσια τον Ν. Παππά, την οικογένεια και το σύντροφό του, τους εθελοντές στην καμπάνια του και κανένα άλλο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος επικοινώνησε με τον Στ. Κασσελάκη και εξέφρασε την προθυμία του να συνεργαστεί στενά μαζί του, προϊδεάζοντας ότι θα συνεχίσει σ αυτόν το ρόλο.

Σήμερα Δευτέρα 25/09, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, σε μια χαλαρή και φιλική συζήτηση, ενώ ο τελευταίος του ευχήθηκε να απολαύσει τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του, γιατί μετά, θα έρθουν τα δύσκολα.

Leave a Comment