Το πριν και το μετά της Ιόλης – Η ιστορία ενός κακοποιημένου αλόγου

Η συγκινητική και συνάμα εξοργιστική ιστορία της Ιόλης, ενός πανέμορφου λευκού αλόγου από την Καλαμάτα ήρθα ξανά στο φως, μετά από ανάρτηση του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, όπου είχε μεταφερθεί με εντολή Εισαγγελέως.

Το άλογο είχε βρεθεί δεμένο το 2020, άρρωστο και αποστεωμένο, αφού ως είθισται γι’αυτούς που χρησιμοποιούν τα ζώα σαν αναλώσιμα προϊόντα, όταν γεράσουν τα άλογα δεν έχουν καμία χρησιμότητα.

Η Ιόλη όταν βρέθηκε άρρωστη και αποστεωμένη

Η όμορφη και δυνατή Ιόλη είναι τώρα 22 ετών και τα σημάδια στο σώμα της αλλά κυρίως στην ψυχούλα της, δεν έχουν ακόμη επουλωθεί. Είχε βρεθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση με τραύματα σε ολόκληρο το κορμί της, ενώ ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτική στο ανθρώπινο άγγιγμα, όπως είναι ακόμη και τώρα.

Το πριν και το μετά της Ιόλης.
Όταν φέραμε την Ιόλη στον ΕΣΠΙ και την είδαμε, παρόλο που γνωρίζαμε από τις φωτογραφίες πως το ζώο ήταν αποστεωμένο σοκαριστήκαμε από το μέγεθος της, μας φάνηκε πως θα μπορούσαμε κυριολεκτικά να τη σηκώσουμε στα χέρια, τόσο αδύνατη που ήταν. Η γνώμη όλων μας σύσσωμη ότι μόλις την προλάβαμε στη ζωή και οι επόμενες μέρες κρίσιμες για την επιβίωση της. Ευτυχώς το ζωάκι είχε δυνάμεις ακόμη και μέσα στις πρώτες δυο εβδομάδες ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη ανάρρωση της. Η θεραπεία εντατική και η φροντίδα αμέριστη στο κορμάκι της για να μπορέσουμε να τη δούμε επιτέλους σε μία πιο υγιή σωματική κατάσταση μετά από 4 μήνες και με δρόμο ακόμα για την πλήρη ανάρρωση της. Η μεγαλύτερη πρόκληση για μας και πάλι είναι ο ψυχολογικός της κόσμος που είναι φανερά κλονισμένος γιατί ακόμα η αντίσταση της σε οποιαδήποτε άγγιγμα είναι υπερβολικά μεγάλη. Ο πόνος και οι κακουχίες έχουν γραφτεί βαθιά μέσα στην καρδούλα της. Με πείσμα και αισιοδοξία εμείς θα είμαστε διπλά της μέχρι να συνέλθει και αυτή η πονεμένη ψυχή και να βρει λίγη γαλήνη που τόσο χρειάζεται και της αξίζει.

Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε αναδοχή στη Ιόλη μπορείτε να συμπληρώστε τη Φόρμα Αναδοχής στην ιστοσελίδα μας: http://greekhorseprotection.org/sponsorship-form/

www.greekhorseprotection.org

Η ανάρτηση του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών.

Leave a Comment