Το έγκλημα της κλειδαρότρυπας και του ύπουλου ρατσισμού – Σιγή για τους συνεχόμενους βιασμούς στη χώρα μιας και δεν “πουλάνε”

Και αφού μάθαμε τα πάντα για τα ζευγάρι, αφού είδαμε κάθε γωνία του σπιτιού τους, αφού μπήκαμε ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα μιας γυναίκας που έχει φύγει άδικα από τη ζωή, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σεβασμός στη μνήμη της 20χρονης κοπέλας δεν υπάρχει ούτε στην απαιτούμενη δόση, αφού ο θάνατός της θεωρείται διαφημιστικό κέρδος και τρόπος επίτευξης υψηλών νούμερων τηλεθέασης, αλλά και μέσο “ψιλής” κουβεντούλας στα social media.

Τι το τόσο συγκλονιστικό έχει πια αυτό το θέμα και δε σταματάει να συζητιέται με ρεπορτάζ που ενδεχομένως δεν έχουν καμία υπόσταση; Ομορφιά. Ομορφιά και πλούτο. Ας μη γελιόμαστε. Άδικοι οι κόποι και οι αγώνες για μια δήθεν διαφορετικότητα και μια καθολική ομορφιά. Αν τα δύο αυτά παιδιά ήταν μη εμφανίσιμα, φτωχά, αλλοδαποί, δε θα ασχολιόταν κανείς μαζί τους. Το φαίνεσθαι, ύψιστο κριτήριο για τη δημοσιογραφία, τη δικαιοσύνη, ακόμη και το θάνατο.

Πριν λίγα μόλις χρόνια άντρας σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε σε χωράφι, καλώντας την αστυνομία πως την αναζητά. Στο διπλανό δωμάτιο τα παιδιά τους. Τι είχε το έγκλημα εκείνο που δεν έχει αυτό; Όμορφους και μορφωμένους πρωταγωνιστές.

Και η παραλογία συνεχίζεται. Γυναικοκτονία και όχι ανθρωποκτονία (ενώ θέλουμε να μιλάμε για ισότητα), ευτελή ρατσισμό απέναντι στους Έλληνες με το φθηνό κριτήριο πως και αυτοί πράττουν εγκλήματα (λες και είπε ποτέ κανείς το αντίθετο ή λες και αλλάζει το γεγονός πως τα ανοιχτά σύνορα της χώρας έχουν αποτελέσει άσυλο για πολλούς κακοποιούς), ακόμη και σύγκριση ζωών! Γιατί να μη ζει ο τάδε που δεν πείραξε κανέναν (σαν να γνωρίζουμε όλη την πορεία της ζωής κάποιου) και να ζει ο συζυγοκτόνος.

Έχουμε φυσικά το τραγικό γεγονός της θανάτωσης ενός ζώου. Αναμφισβήτητα. Που αποτελεί την πιο αρρωστημένη, άδικη και ανεξήγητη μορφή βίας και επιβολής κυριαρχίας. Πόσο υποκριτικό σε μία χώρα με τεράστια παραγωγή κρέατος, που οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες φροντίζουν ζώα, για να τα σφάξουν και να τα φάνε. Εκείνων όμως η ζωή έχει άλλη αξία, αφού αποτελούν τροφή για τον άνθρωπο. Άνθρωπος…το είδος αυτό, με την οπτική του συμφέροντός του.

Δικαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κριτές, οι περισσότεροι με την ίδια άποψη, που κατά βάθος οι ίδιοι δε δέχονται το διαφορετικό και δεν έχουν το θάρρος να υπερασπιστούν το αντίθετο, γιατί δε θα είναι αποδεκτοί στους πολλούς.

Στο μεταξύ, οι βιασμοί και τα εγκλήματα στη χώρα συνεχίζονται ακάθεκτα. Ποιος θα αφιερώσει όμως πάνω από 2 λεπτά στο Βούλγαρο που βίαζε και χτυπούσε επί 5 ώρες μια γυναίκα και που είχε βιάσει μια φοιτήτρια στο παρελθόν, είχε κακοποιήσει το σκύλο της και κυκλοφορεί ελεύθερος. Ελεύθερος και επικίνδυνος για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Δεν πουλάει όμως. Ποιος θα ασχοληθεί με τους 3 Πακιστανούς που βίασαν 25χρονη έγκυο στον Άγιο Παντελεήμονα; Είναι πασέ. Άσε που θα είναι και ρατσιστής. Αφού το λαϊκό δικαστήριο απεφάνθη˸ Οι πλούσιοι Έλληνες, είναι χειρότεροι κακοποιοί.

Το έγκλημα είναι έγκλημα από όπου κι αν προέρχεται. Όπως και η αδικία. Δεν υπάρχουν καλές και κακές εθνότητες. Υπάρχουν σωστοί και λάθος άνθρωποι. Υπάρχουν έθνη που έχουν ίσως λιγότερη ανάπτυξη από άλλα και αυτό επηρεάζει τον τρόπο ζωής και την παραβατικότητά τους. Μην κλείνουμε τα μάτια όμως σε ό, τι θεωρείται βαρετό και ανοίγουμε το στόμα μας σε κάτι που μας θυμίζει ταινία και ίσως γίνει εξαιρετικό επεισόδιο, σειράς εγκλημάτων. Γιατί αυτό μας ιντριγκάρει.

Σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και δυστυχώς δεν μπορεί να τη σεβαστεί, σε μια χώρα που ο ανδρισμός περισσότερο επιδεικνύεται, παρά αποδεικνύεται…

Leave a Comment