Γνωρίζουμε το Καταφύγι της Μάνης

500 μόλις μέτρα από το χωριό Άγιος Δημήτριος της Μάνης στην Πελοπόννησο, συναντά κανείς μια εντυπωσιακή παραλία, φυσικής ομορφιάς.

Το Καταφύγι, Καταφύγιο ή Πλάκες όπως είναι γνωστή, αποτελεί μία από τις πιο “άγριες” παραλίες της Ελλάδας, ανέγγιχτη από ανθρώπινο χέρι και συχνή επιλογή όσων αγαπούν την περιπέτεια και τη δράση, αφού οι βουτιές γίνονται από ψηλά.

Συγκεκριμένα από ύψος 10 – 15 μέτρων και από βράχια που μοιάζουν με πέτρινες οριζόντιες εξέδρες, οι οποίες καταλήγουν στο νερό. Το σχήμα των βράχων έχει σμιλευτεί μέσα στο χρόνο, από τη θάλασσα και τη φύση.

Εκεί βρίσκεται και το Σπήλαιο του Καταφυγίου, ένα από τα επίσης μεγαλύτερα της χώρας. Από το σπήλαιο αυτό παλαιότερα περνούσε ποταμός, μέσα από τον οποίο δημιουργούνταν μικρά κανάλια. Τα κανάλια αυτά περνούσαν από τα μάρμαρα της σπηλιάς, της οποίας οι στοές υπολογίζεται πως είναι περίπου 1.000 μέτρα ή και παραπάνω.

Άλλο ένα θετικό της τοποθεσίας είναι η εύκολη πρόσβαση σε αυτήν, μιας και βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά, σε κατοικημένη περιοχή.

Leave a Comment