Θεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της πόλης

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, δύο κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν μαζί στο λιμάνι της πόλης, σε δύο διαφορετικούς, επιβατικούς σταθμούς.

Από το γεγονός αυτό δεν έλειψαν οι τοπικοί φορείς, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους, ενώ ταυτόχρονα υποδέχτηκαν τους τουρίστες με κουλούρια Θεσσαλονίκης και παραδοσιακούς χορούς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας σε ανάρτησή του:

«Η Θεσσαλονίκη έχει μπει δυναμικά στους παγκόσμιους χάρτες, προσελκύοντας επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Η εικόνα ενός κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι πλέον, κάτι το συνηθισμένο. Η υποδοχή όμως δύο μεγάλων κρουαζιερόπλοιων μαζί, είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Πλέον, αυτή η επιτυχία της πόλης, δε μας εκπλήσσει. Όλοι οι φορείς συνεργαστήκαμε, ώστε να έχουμε μια θεαματική αύξηση, στις κρουαζιέρες. Φέτος, οι επιβάτες που θα φτάσουν στην πόλη μας με κρουαζιερόπλοια, υπολογίζουμε ότι θα είναι πάνω από 70.000».

Ο κ. Ζέρβας υποδέχθηκε τους επιβάτες του ενός κρουαζιερόπλοιου (Europa 2) που έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί, προσφέροντάς τους, κουλούρι Θεσσαλονίκης. Στο χώρο του λιμανιού, είχε στηθεί μια μικρή γιορτή. Σε αυτή συμμετείχαν χορευτές από την Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης, φτιάχνοντας έτσι το κέφι των ταξιδιωτών και δίνοντας μια πινελιά παράδοσης, με αναφορές στην πόλη.

Leave a Comment