Έρχεται βαρύ κύμα κακοκαιρίας!

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα μας από Δευτέρα.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν σταδιακά ολόκληρη την χώρα μέχρι το βράδυ της Τρίτης, 8 Οκτωβρίου.

Η πρόγνωση του meteo τονίζει ότι οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι έντονες, ενώ στην Δυτική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια. Εξαιτίας της κακοκαιρίας θα υπάρξει και αισθητή μείωση της θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, με βροχές στις περιοχές του Ιονίου, στα ανατολικά, ηπειρωτικά και στις Κυκλάδες, όπως και στη Μακεδονία. Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα επεκταθούν σποραδικά και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι έως 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν Ανατολικοί και νοτιοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Το meteo τονίζει ότι θα επέλθει σταδιακή βελτίωση του καιρού στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, ενώ η κακοκαιρία θα αρχίσει να εξασθενεί μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Από Γιαννέλου Μαρία

Leave a Comment